Öser ur mig på bloggen för mitt lilla huvuds skull

   Har nyss sett del 2 av dokumentären om Palme. Alltså han var så fin och ja alla har falanker yadayadayada men jag tycker så mycket om allt jag någonsin hört om honom, ungefär. Jag vet inte hur jag ska göra för att lära mig allt som har hänt i Sveriges politik sedan Palme-tiden men jag önskar att jag kunde för att rakt och vettigt kunna ta ställning till allt. Jaja man kan inte göra allt här i livet (eller?).
   Har i helgen bestämt mig för vad jag ska skriva min samhällsuppsats om; Samhällsstrukturerna som skapar könsroller - och varför könsrollerna hämmar. Ungefär något sådant. Imorgon ska jag "sätta dig in i och besvara två texter. Båda handlar om att följa traditioner. Att läsa, analysera och bedöma dessa texter samt dra egna slutsatser skulle kunna vara en MVG-uppgift". Jag är störträdd. Tänk om jag är dålig? Tänk om jag får hjärnsläpp? Tänk om jag somnar? Min hjärna har varit på högvarv den senaste veckan (konstant) och det skrämmer mig eventuellt lite då jag inte heller sovit mycket men ännu inte känner av det vilket bådar illa. Kanske. Fast jag brukar ju klara mig. En annan sak är att jag tycker att uppgiften låter mer som en samhällsanalytisk uppgift snarare än en svenskauppgift. Jag har läst dem bägge och de handlar om debatten kring traditioner som höjts sedan Sverigedemokraterna började röra runt i Sverige. Sverigedemokraterna. Vad är det ens för partinamn. Moderaterna, ja okej ni är """måttligt konservativa""" trots att jag själv inte riktigt skulle kunna sätta fingret på vad det är i dagens samhälle. Socialdemokraterna, ja en demokrati grundad på socialism. Sverigedemokraterna. Demokrati i Sverige? Demokrati endast i Sverige? Svensk demokrati som exkluderar andra demokratier? Exkluderar allt som inte tillhör Sveriges demokrati? Ja jag vet inte. Skit samma det var största sidetracket. Jag är rädd i alla fall. Men jag får ta mig i kragen och göra allt ändå och sedan skämmas för alltid över eventuell utskämmning. Vet ej om det är ett riktigt ord, det bådar gott med svenskakunskaperna. En annan sak är ett min lärare sa att min starkaste och mest fantastiska sida var min litteraturanalytiska sida. Vilket är logisk då jag analyserar allt och alla hela tiden över allt vad som helst medvetet omedvetet. Och uppgiften är väl ändå en textanalys? Men hon vet ju redan att jag kan det? Är så förvirrad vet inte vad jag ska göra av mig själv.
   På torsdag har jag matteprov och jag upptäckte nu vid pluggtime att matteboken är i skolan. Måndag och tisdag har jag teater till nio på kvällen med tidiga mornar följande dagarna vilket kommer resultera i att jag måste nattplugga matematik. Onsdag, torsdag och fredag ska jag jobba kväll då jag slutar tio, tio och elva. Mer nattplugg. Fick VG på mitt förra matteprov och jag kommer inte klara av mig själv om jag får det i slutbetyg så jag tänkte satsa. Får hinna med allt. Lördag ska jag svänga förbi stockholm och sedan på födelsedagsfest. Söndag ska jag repa inför slutprojektet hela dagen. Folk går in i väggen hit och dit (no pun intended om det fanns någon där och inte heller nedlåtenhet intended trots att det lät lite så). Ville bara säga att de gör det, för folk verkar göra det. Vet inte vad "gå in i väggen" är konkret om det finns något konkret men min mor tror knappt på att det är en verklig sak så hon har väl påverkat mig lite där också. Eller jag vet inte. Hon kör ju som en galning i livet så då kan väl jag också det? Ja. Så. Nöjd med slutsatsen. Nu ska jag läsa texterna till imorgon igen. Och dö av nervositet. Good night, and good luck.
 
   Men juste! Imorgon ska jag träffa Ann Petrén. Hon kommer och hälsar på vår teatergrupp. Jag kommer antagligen dö av exaltering och använda mina absolut sista energiresurser till detta. Totally worth it.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha. Blev sjuk den torsdagen (OBS! Dödssjuk i influensa och släng av lunginflammation), antar att kroppen sa nej trots allt.

2013-02-09 @ 23:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0