Var tvungen att skriva detta utkast typ innan duschen

   Okej ska vi prata om problematiken i Borgare Som Har Åsikter. Skoja. Nej men seriöst.
   Många högermänniskor jag stött på yttrar saker som "vänstern har förstört feminismen" och "jag står för jämställdhet vet inte om jag skulle kalla mig feminist det klingar fel liksom förknippar det med vänstern men tycker om den egentliga idén". OKEJ PEEPS. Let's take it from the top för många priviligerade människor som har olika former av fördelar bara genom att existera i sin ekonomiska ställning/hudfärg/könstillhörighet har svårt att dra en analys själva.
   Feminismen och könsmaktsordningen grundar sig ju på en idé om att det finns strukturer som påverkar människor. Som gör att männens norm är att vara på ett sätt, kvinnors är att vara på ett sätt och hur dessa normer påverkar oss. Hur män i regel mer våldsamma pga del av deras roll och kvinnor är förtryckta för att deras roll är passiv samt den undergivna rollen. SÅ NU HAR VI DRAGIT IGENOM SNABBT VAD STRUKTURER ÄR för mer info så finns google kompisar seriöst det är ett komplext jävla nät läs på lite om strukturer. DESSA STRUKTURER som gör att man har olika förutsättningar beroende på sitt kön - som gör att män ses som mer kompetenta chefer för att deras roll naturligt är ALFAHANNE och BESLUTSTAGANDE och INTE SÅ HIMLA KÄNSLOSAM medans kvinnor uppenbarligen i regel är mindre passande för chefspositioner som de passiva, känslomonster deras roll målar upp dem som. Dessa strukturer finns inom andra områden också exempelvis i klass. Va! I ekonomiska förhållanden också??!?!? Kan det verkligen vara så att ett barn som kommer från en stenrik familj har bättre livsförutsättningar att göra det den vill med sitt liv jämfört med ett barn som får ta hand om sina syskon varje lediga sekund eftersom föräldrarna måste jobba hela tiden för att få mat på bordet??!??!  VAAAA kan det vara så att vissa människor inte har exakt samma möjligheter att göra det den vill pga kommer från en lägre ekonomisk klass?! KAN DET VARA SÅ att människor ses ned på pga tillhör en lägre ekonomisk klass?? Att de ses som sämre pga har mindre pengar?? ATT de ses som lata och mindre kompetenta för att de inte startade ett eget IKEA vid 20-års åldern eftersom de kanske pluggade upp ämnen de missat när de tagit hand om sina syskon för att föräldrarna jobbade? MEN HALLÅ INDIVIDEN HAR JU ETT EGET VAL (man KAN FAKTISKT skita i sin familj och hela fucking världen och i solidaritet och bara köra över alla med en pansarvagn och bli stenrik på krig mAN KAN DET OM MAN VILL ALLA KAN BLI STENRIKA OM DE ÄR VILLIGA ATT GÅ ÖVER TILLRÄCKLIGT MÅNGA LIK) och det är här vinylplattan börjar gnälla för att något är trasigt på den. Det är rispor och sprickor i hela jävla logiken. Återkommer snart men först kan vi beröra ett tredje strukturellt förtryck och det är rasism.
   JA gamla goda rasismen som man inte får kalla vid dess namn för då skiter alla människor som inte är POC på sig av panik över att ha blivit kallade förtryckare. I vanlig ordning sätter förtryckarna sin egen bekvämlighet över den förtrycktes - det är inte konstigt när det är det man lärt sig varje sekund av sitt liv och fått bekräftat. Men det är något man har ansvar att reflektera över och förändra när man är i maktposition. Den strukturella rasismen som göra att människor byter efternamn för att få jobbintervjuer eller lägenhetsvisningar för att om det står något som inte är Anna Svensson så sorteras de bort direkt. Den som gör att människor med utländskt påbrå lyckas TROTS sitt påbrå. Den där gamla goda rasismen vi alla vet om vissa mer än andra men jag hoppas att de där Andra också försöker tänka på den trots att de inte utsätts för den på det sättet.
 
   Tror man bara på individens kraft helt utan gemensam kraft och HELT GENUINT tror att varje människa kan göra vad som helst i HELA VÄRLDEN utan någon som helst skillnad till alla människor som har "bättre förutsättningar" enligt kriterierna klasstillhörighet/etnisitet/kön. Om man tror det på riktigt och inte säger det som ett bullshit för att rättfärdiga att man röstar för mindre skatt för att få mer i fickan och hjälpa folk mindre NÄ MEN JAG VILL GE MINA PENGAR TILL VÄLGÖRENHETEN SOM JAG VIll -håll käften folks liv är inget jävla vinstdrivande fenomen du kan utnyttja. Då tror man inte på strukturer. Och då har man en världsfrånvänd syn som inte stämmer överens med verkligheten. För strukturer existerar trots att du inte vill att de ska göra det. Men även dessa strukturförnekande människorna accepterar ju premissen att du - om du inte har det lika "bekvämt" i kampen att skaffa ett minst sexsiffrigt belopp som inkomst varje månad (om du tillhör någon/alla förtryckt grupp) - i 99% av fallen måste skada andra människor för att ta dig närmare din paycheck. De får ju själva kämpa med sin skit precis som du. Fuck alla fuck allt. Vem är du att hjälpa andra människor? Måste inte du alltid, i alla fall hjälpa dig själv i första hand ÄVEN när det handlar om att förstöra en annan människas liv för att hjälpa din egen ekonomi till överflöd?
   Om man inte tror på ekonomistrukturerna utan skriker INDIVIDEN FRIHET JAG VILL OCH KAN GÖRA VAD JAG VILL OCH DET KAN DU OCKSÅ KVINNAN SOM INTE HAR KRITVIT HY OCH TJÄNAR 9 KR I TIMMEN DU BLIR INTE ALLS BEHANDLAD ANNORLUNDA FÖR VAR DU KOMMER IFRÅN, ATT DU ÄR KVINNA ELLER ATT DU HAR VÄLDIGT DÅLIGA EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR JAG VET ATT RUT-AVDRAGET FÅR DET ATT KÄNNAS SOM ATT DU BLIR UTESLUTEN MEN DET ÄR BARA EN ILLUSIOOOOON DU KAN GÖRA AAAAALLT OM DU BARA VIIIIILL OCH ANNARS ÄR DET DITT EGET FEEEEEL INDIVIIIIID men sedan ändå tror på feminism. Så länge det inte är vänsterpropaganda. JA DÅ ÄR MAN FULL AV BULLSHIT och antingen ännu en ignorant jävla jävel som inte fattar att förtryckande stukturer finns överallt eller en jävla jävel som SER klassförtrycket men vägrar låtsas om det. Att feminismen ses som en vänstergrej handlar, helt logiskt, om att vänstern alltid jobbat för att sudda ut gränserna mellan klass/kön/etnisitet. Vänstern erkänner strukturerna och vänstern tror på en gemensam kraft eftersom strukturerna är byggda av en gemensam kraft måste de också krossas med en gemensam kraft det kan du inte göra som en individ helt ensam. Att feminismen ses som en vänstergrej är inte för att vänsterns image är "snäll och go'" utan för att vänstern, genom historian, alltid varit de som kämpat för de svaga medans högern krossar de svaga. Med motivationen "alla är individer vi gör ingenting alla gör allt själva allas ansvar är bara mot sig själv vi kan inte stå för att massa människor dör av vår politik det får stå för de som inte kämpar tillräckligt". Solidaritet är en grej och det handlar inte om hjärntvätt det handlar om medmänsklighet och att hjälpas åt. Inte att sparka den svage när den ligger ner och skrika att du satte dig själv där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0