Att tvinga på folk andras verklighet än deras egna

   Okej alla gråter för angorakaninerna och hur de behandlas i processen att få så mycket päls från de som möjligt under så ickekostsamma förhållanden så möjligt (som det är i ett kapitalistiskt samhälle, när allt har ett pris och liv bara har ett värde om de bidrar med någonting ekonomiskt.. vilket kaniner inte gör, om de inte får pälsen sliten från kroppen och sedan får leva 3 månader i en bur och sedan genomgå processen var tredje månad i 5 år innan de inte ens kan leverera PÄLSEN aka pengarna aka det enda de duger till och då dödas). Det gjorde jag också, igår läste jag väl en ingress av en artikel om detta och började gråta. Jättehemskt, alltså, det går ju uppenbarligen inte att sätta ord på hur hemskt det här är egentligen. Och alla håller med. Och alla delar. Och alla säger "sluta köp saker av angora!!". Och sen går de från datorn, sätter på sig sina Dr Martens och sin skinnjacka, åker till stan och äter en fläskfilé på gränden med sina vänner. Mums.
   Jag säger inte att någon är en dålig människa för att de äter kött/använder skinn/har en dubbelmoral eftersom djuren som du har på dig antagligen inte levt ett bättre liv än valfri angorakanin. OBS! Ej jämförelse om livsförhållanden för olika djur, ganska irrelevant, ca alla som föds upp för att bli mat och kläder lever i missär så onödigt att fundera över vem som eg. lider mest OBS! Jag gör precis de sakerna, allihopa. Men jag tycker det blir problematiskt när folk börjar kliva upp på sina höga hästar om att de allt inte använder kläder av angora längre, att det borde faktiskt alla andra också sluta med. Men samtidigt inte tänker över alla andra val man gör varje dag, som också de påverkar trots att det inte var med på uppdrag granskning igår. Som, medan de säger att angorapäls fan är hemskt och djurplågeri, ifrågasätter varför man inte ska äta kött? Jag säger inte att jag tycker att alla ska sluta äta kött, använda kläder av djur/från stora klädkedjor och bara gå runt och klä sig i samt livnära sig på löv. Men, man kan väl försöka att tänka ett steg längre än den där artikeln i SvD om angora, och se hur mycket skillnad man faktiskt kan göra utan en större ansträgning. Speciellt idag, när alla organisationer som värnar om utsatta gör punktlistor, appar och allt möjligt med enkla element som every day people kan göra i vardagslivet för att göra en stor skillnad. Informationen är så nära och lättillgänglig.
 
   Min kusin skrev en statusuppdatering ang angorakaningerna; "Hemska kineser!! Må djurplågarna brinna i helvete". Jag ser det som en väldigt stor del av problematiken hur vi, inte bara i denna fråga utan i alla frågor om hur folk är utsatta, alltid ska skjuta över problemen på andra. Till andra sidan jorden. För ICKE kan väl vi vara en del av detta stora nät som utnyttjar människor, djur och hela jävla jorden. Det är ju bara DE ANDRA som är onda, medans vi lever här och inte alls bidrar till denna ondska på något sätt alls, egentligen. Det är ju inte så. Ingen står utanför, och därför måste alla hjälpas åt att rätta upp ordningen så att man slutar förstöra saker på det här sättet. Alla, även de som inte är en bidragande faktor till fördjupningen av ett specifikt problem (och med problem menar jag sådant som skadar djur/människor/jorden), kan vara med och försöka lösa problemet. På olika sätt. Även om du inte äter kött och därmed inte aktivt bidrar till köttindustrins terror så kan du ju absolut vara med ännu längre i lösningen av det problemet, och i andra problem som finns. Upplysa människor som inte kommit dit i sin egna tankebana om saker som skadar andra, och hur vi kan jobba mot de sakerna. Hur vi kan förbättra allas förutsättningar så att inte ens en liten kanin ska behöva få pälsen avsliten, trots att kaninen inte kan ge något i gengäld. Här kommer egenvärdet in som finns i att hjälpa andra utan att direkt, i sekunden, få någonting tillbaka. Jag vet att det är svårt, och att det finns så mycket att göra. Men om alla bara började någonstans skulle vi ju komma mycket längre, mycket fortare. Och det är viktigt. Men om vi börjar med att sprida allt som vi vet, att försöka "upplysa" människor som inte riktigt tänkt där. Bara för att sätta igång en tankebana som rör de problemen också. Så blir vi också fler som kämpar, som kan sammarbeta. Upplysa. Förändra.
 
   Jag tycker inte det är fel att försöka få folk att tänka till i vardagshandlingar, som de kanske inte ens prioriterar men som andra lider och dör av. Jag tycker inte att det är fel att "tvinga" de att tänka efter i saker som ex köttkonsumtion. För det finns de som inte kan välja bort att lyssna på tråkiga/obehagliga saker, det finns de som bara utsätts för de direkta effekterna av handlingar. Och jag tycker inte det är fel att försöka kämpa för de som inte kan förändra sin situation själva. Och göra det, ibland, genom att "tvinga" de som kan förändra (inkl jag själv), att se andras verklighet.vii

Ok skrev detta halva igår men orkar inte spara så *publish*

   HAHA ok hade glömt hur mkt jag tyckte om Bob Hund? Pga sjukt värda? Att ÄLSKA?
   "Har slagit upp min förlovning, har slagit upp mitt knä, har slagit upp ordet förrädare - det står om mig, det står om mig. Folket har ont om vatten, dränk dem i nolltolerans. Varnar om kampanjer, dränk dem i champagne - de har inte en chans. Ja, nej, kanske, vet inte. Ja, nej, vi får se, vi får se. Ja, nej, kanske, vet inte, vi får se, vi får se. Min kärleksförklaring finns inte i en enda affär"

Awkward

   Skulle absolut kunna tänka mig att spendera RESTEN AV MITT LIV: på Simon J. Bergers bröstkorg. För alltid. Känns det bra att jag skriver något fint och kärleksfull för en gångs skull? Ja? Nej för ni ba "lol varför ska du vara beroende av en man kan du inte spendera resten av ditt liv på din egen bröstkorg samtidigt som du gör något värt för människor exempelvis lajvar Gudrun Schyman? VA? *host* underpresterare *host* ambitionslös *host* HALLÅ JAG SÄTTER I HALSEN HÄR OCH KAN DU HJÄLPA MIG? NEJ! MEN HADE DU VARIT LÄKARE HADE DET VARIT ANDRA BULLAR/POTÄTER/ROTFRUKTER MED MJÖL". Finns det ens ett uttryck som går "då hade det varit andra potäter" ahhaha nej jag är sämst? Skoja, jag är rolig. Back to scenariot i första meningen.
   Håll käfter Jessicas Inre Prestationsröst, jag tycker faktiskt det låter ganska mysigt att ligga nära någon som är bäst enligt ALLA FUCKING INDIKATIONER (vilket jag måste tillägga pga känner inte honom osv lol) och gosa och bara vara varm och må bra. Så! Faktiskt.
   Kan ni som titta på detta ansikte och säga att ni INTE vill spendera resten av era liv next to den halvsvaga skäggväxten? Nä.
 
   *Dör* samt avgår från diskussuionen pga jag börjar bli jävligt creepy. Kul ändå att jag suttit honom på samma pedistal som jag skulle kunna avrätta någon för att ha suttit mig på :) He he inte AVRÄTTA men avrätta. Skoja. Hej då.
 

:)

   Detta är så pass brutalt att jag inte kan andas. Låter bara. Gråter inte. Försöker ta djupa andetag men skakar mest. Hulkar lite, ljudet alltså, inte tårarna. Människor är så jävla omänskliga

Jävla skitmänniskor v

   Okej fick ett mental jävla breakdown nu. Orkar inte mer. Sitter typ och gråter. Varför är alla så jävla inkapabla till att använda sina hjärnor? De finns där? Innanför skallbenet? MEN ÄNDOCK ENVISAS MÄNNISKOR MED ATT FÖRSTÖRA MINA KVÄLLAR GENOM ATT DELA MED SIG AV SITT ICKETÄNKANDE.
   De länkar till denna 50 nyanser av sexism och säger att "det är så här underklädesreklam ska vara, LEAVE KAPPAHL ALONE! Tycker att det är bra jobbat av dem att jag attraherades av reklamen, som aldrig ens shoppar där annars" och fortsätter med att "hallå! Kappahl har underkläder i alla storlekar (not, jag kommer aldrig kunna köpa en bh där?)" som att det försvarar ett annat fel. Tjuter "män står ju nakna i sina underklädesreklamer men när det gäller kvinnor så ska alla klaga", som att de porträtteras exakt likadant med samma förutsättningar. FORTSÄTTER MED att förklara att alla kvinnor som mår dåligt över sig själva på grund utav reklamen är dumma; "alla kan sluta vara så känsliga och sluta bry sig, och bryr de sig så får de väl sätta igång att äta rätt och träna så att de får den kropp de vill ha, det är inte enklare än så". Hör ni det, people av Sweden? Of the entire world? DET ÄR SÅ ENKELT! Det är bara att sluta bry sig om patriarkatet för då slutar det existera, och om du inte kan sluta bry dig så får du väl ANPASSA DIG BARA DU INTE KLAGAR FÖR FAN. "Det har varit så här och kommer alltid att vara, alla måste chilla". Tack.
 
   Vad gör de andra i allieringen Icketänkande men Alltid Talande, då? Ska vi fortsätta? Men ja, låt oss fortsätta. Vad mer får mig att vilja gråta blod? Att länka till denna Åhlens drar in julkatalogen PGA NIDBILDER med klagomålet att "ÄR DET ETT SKÄMT ELLER JAG TRODDE FAKTISKT DET VAR PEPPARKAKOR". Ja, du som vit har absolut företräde att tolka hur pass kränkande detta är på en skala. Du som är så pass obildad i vad dessa "pepparkaksgubbar" står för, historiskt huvudsakligen, att du inte ens förstår att de är bilden av ett förtryck. Folk hakar på "det är ju pepparkakor.. så jävla dumt, fattar inte varför folk ska vara så jävla känsliga hela tiden :(" MVH INTE PERSON OF COLOR (uppenbarligen). "Vafan?!? Visst att dom är mörka men vadå varför ska de vara kränkande för? De ser ju ut som pepparkakor:/", detta i sig är ju i och för sig mycket vidrigt hur folk misstar nidbilder av mörka för PEPPARKAKOR på grund utav okunskap men också bara vidrigt? "Jag fattar inte, får man inte vara mörk nu helt plötsligt?", ja tack det räcker vi förstår nivån av din idiotism och oviljan som brinner inom dig för att inte ha förståelse. Och så pratar dessa vita personer om hur de HATAR MÄNNISKOR som ska vara så himla kääääänsliga och ta illa uuuuupp för skitsaker. Yes! YES! FÖRTRYCK ÄR EN SKITSAK! BARA KÄNSLIGA SOM KLAGAR, EGENTLIGEN. NI HAR ABSOLUT RÄTT ATT BESTÄMMA DET! SOM ÄR HÖGST UPP PÅ HEIRARKIN! SOM ALDRIG, NÅGONSIN, NÅGONSTANS BLIVIT IFRÅGASATTA PÅ GRUNDEN "ER HUDFÄRG". NI HAR RÄTT ATT BESTÄMMA VAD SOM KÄNNS KRÄNKANDE FÖR EN UTSATT GRUPP, INTE DE, NI. FÖR DET ÄR JU TROTS ALLT NI SOM HAR MAKTEN. INTE DE, NI.

Anna Petterssonal

HAHHA STOPP SÅG NU ATT JAG RÅKAT SKRIVA PETTERSONAL I RUBRIKEN TÄNKER EJ TA BORT PGA SÅÅÅÅ ROLIGT HAHAH MEN HON HETER Petterson
   Var nyss och såg Anna Petterssons uppsättning av Fröken Julie. Efteråt fick vi prata med henne. Det var. Så bra. Älskar allt. Älskar henne pga så viktig, tänkande människa men också pga så inspirerande och förstående.. på något sätt. Så fantastisk. Så fantastisk kväll. Så fantastisk version av Fröken Julie. Så bra. Nu är jag trött men ville skriva ner det lite innan jag ca somnar/blir ledsen av trötthet pga det kändes så viktigt för mig att höra absolut allt hon sa. Just nu. Det kändes som att jag fick det när jag behövde det väldigt mycket om en kan säga så utan att låta för romantisk. Haha. Hejdå, godnatt, sov gott :)

Viktigt.


 

Hoanisna /

   Blir klaustofobisk av att denna blogg är känd för vissa människor och blir klaustrofobisk av att låsa den. Låser den igen nu??? Åh min fightingspirit blir så dödad krossad mördad lemlästad avrättad pulvriserad tillintetgjord obefintlig när jag ser folk som tankelöst försvarar patriarkala yttringar och sedan vägrar se vad problematiken är. Trots att mer än en försöker ta fram problematiken pedagogiskt. Tyckte inte ens mitt mail till den ledsna mannen som klagade över att den existerade Internationella mansdagen inte existerade var roligt längre. :( LEDSEN SMILEY! Jag skriver inga dikter till dig, så gör man inte nu. Skitsamma. Kan inte släppa taget ba sådär. Kan faktiskt inte. Kan inte krossa alla murar, utan liksom sträcker ut mig mer och mer så min lilla bubbla tänjs ut.. och det är så jag kommer över murar. Det går inte fort och hårt, det tar tid och jag tar tid med det. Vad gör vi nu? Varför sa du ingenting, varför lät du mig gå vilse? Nu borde jag sova om jag ska komma upp tidigt imorgon men jag vill inte för jag är ledsen och arg och vill läsa teatertexter men är för ledsen så jag gör inte det. Ska göra det nu i alla fall. Hejdå. JUSTE EDIT: Saknar mitt språk hatar mitt språk nu var lite förälskad i mitt språk förut och allt är borta nu och det gör mig ledsen för något som annars gör mig GLAD när jag är ledsen är icke skiljetecken det är när mina ord faller rätt så där som de ska falla som de är meningen att ligga ihop liksom perfekt tillsammans men det går inte längre det blir bara skit och det är ett stort element av sorg i livet som är mitt pga det brukade vara ett stort element av glädje när jag skrev mina bokanalyser på Harukami och Fry och diverse.

STYCKESINDELNINGAR

   Blir så ledsen varje gång jag läser forna gånger jag skrivit "jag kanske borde bli ingenjör istället!!!! Höhö tryggt och säkert och bra ;)"? Blir jätteledsen av det haha. Jessica varför sårar du dig själv ditt lilla ansikte? Fett onödigt Forna Jessica varför hålla på att förminska och krossa dina egna drömmar? Det är väl lite dumt? ELLER JÄTTEDUMT!!!!!!!!!! Kan en bara få drömma om stora livet utan att läsa sig själv skriva om hur det vore mycket bättre att satsa på något mer livslustdödande? Uh. Peppbilder NU!!!!!
 
 
   Men också denna kärlek (vet att bilderna är överväldigande mycket på Leo vilket jag så här i efterhand kan tycka är sämst men i stunden så var det säkert så att jag... bara var sämt så för Kate är en gudinna i denna film också men lägger ändock upp bilderna pga fantastiska och fantastisk film och Leo ser SOM VANLIGT ut som ett barn? Nej men i förhållande till sin ålder i alla fall? Se r alltid så himla young ut? Aja han är en stjärna)
 
   Ok det är typ bara Leo men yes. Bra där Jessicas Hjärna.
 
 

Ledsen smiley

   Älskar ordet uppmärksamhetshora? I sammanhanget att man lite satiriskt använder det om sig själv? Kanske för att jag kan tänka mig Paul i Torka aldrig tårar utan hanskar säga det (alltså i ett sånt självkärlekssatirsammanhang). Fick ordet från statusuppdateringen:
 
"Nyss hemkommen från en spelning som gav mig så jävla mycket. Styrka, inspiration, självförtroende, kärlek, värme och mycket mer. Tack! 
Nu ska jag svulla pepparkakor och lyssna på Winnerbäck och känna mig nöjd. Nöjd? Ja.. Jag ska fan känna mig nöjd. Det händer inte ofta med den här självupptagna pessimisten, denna självutnämnda antagonisten och uppmärksamhetshoran."
 
   (JAG VET att jag fortfarande fuckar med mina styckesindelningar men tycker det är så JÄÄÄÄVLA FUUUULT utan indrag i början av meningar och ibland vill jag ju göra en blankrad för annars blir texten så himla lång???? Fult och svårläst???) Det var det jag blev skitarg nu för att en människa försvarade kappahls sexistiska 50 shades of Grey-reklam och jag ba FUCKAR UUUUR BLIR SÅ ARG men ja var asglad på vägen hem från teatern för teatern är bäst och alla såna här murar bara bryts ner litet i taget och så men läskigt men kult men läskigt okej ska sluta skriva nu orkar inte hej då tack MÄNNISKAN SOM förstörde mitt fina humör :'( ledsen smiley

NOSTALGITRIPP PÅ G behöver påminnas om mina forna glorydays som skribent (LOL)

   han var totalt jättetöntig idag och fjantade sig efter att jag kört en asfin titanic-överexalterad dans med en annan man. han gjorde en sån här, exakt så som jag hade gjort, "jahaja ja men jag kan också kladda, jag". trots att jag inte kladdade. trots att jag var den som blev uppdragen till dans. det visste ju inte han. hade inte gjort någon skillnad, både han och jag hade ändå blivit småsint och sura av det hela.
nu låter det ju nästan som att jag klumpar ihop oss med flit, "åh vi har så mycket gemensamt", nej. nej. vi är verkligen så lika. och det dödar mig.
 
Älskar ändå detta pga SnyggKarl-tider <3 Samt att det var Micke som drog upp mig att dansa och han är en sån där fin!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Samt att jag minns denna kväll (eller denna DEL av kvällen) så klart när Micke drog upp mig och vi dansade så låtsaspassionerat och kul, och sen hur jag ser Snyggis göra detsamma med en asbra brud (som jag nu ca älskar pga asbra men då inte alls kände) precis efteråt. Dog. Av bekräftelse och komik i situationen?!

Lite nostalgi till januari förra året

   Läser inlägget jag skrev ca sekunden efter att jag hånglat med Taxi första gången. Så fint att ba läsa det och bli lite varm i hjärtat men det provocerar också till en enorm saknad av honom. TYVÄRR. Han är så fin och så, vet ej om han någonsin kommer sluta vara det i mina ögon. Den lilla Taxin.
 
   OBS TILLÄGG: Tycker så mycket om honom samt saknar honom för det never ending "med honom var det inte som med alla andra", men det var verkligen inte det. Det var mycket mjukare och gosigare och mer hemtrevligt och rätt och inte alls obekvämt eller påtryckt eller obehagligt bara enkelt och lätt.

Om att tiga ihjäl SD

   Kan vi sluta prata om SD och med deras retorik? Kan vi sluta erkänna SDs poänger genom att säga "Hur många invandrare tål det här landet?" Kan vi sluta diskutera tårtan i Jimmies ansikte som någonting annat än en miss från säkerhetssidan, men för i helvete ta det lilla lugna med att säga Demokratihotet. Jag förstår principen, men alltså. Den fungerar inte längre. SD har suttit i riksdagen alldeles för många år nu och DET ÄR ETT DEMOKRATIHOT OM NÅGOT. Det var inte poängen. Poängen är att varje gång folk tar debatten med en icketänkande hobbypolitiker som säger att alla invandrare får gratis iPads så blir det som ett erkännande så många procent av gångerna??? Jag menar såklart inte att vi ba ska ignorera SD som så många politiker men alltså hobbypolitiker som debatterar med hobbypolitiker om sakfrågor är så himla mycket TRAMPANDE I VATTEN och det enda det leder till är att ingens åsikt är ändrad och alla som inte ser tillräckligt vita ut känner sig så otillräckliga. Det är så hemskt? Att verkligen se hur allting slåss inom en människa för att den ses som en främlig i sitt egna hem av folk med ljusare hud? Ljusare hår? Nordiska drag?! Allting som rör SD är så hemskt. Vad det gör med alla människor, och det är klart som fan att politikerna måste bemöta SD? Insatta och aktiva politiker som kan spräcka hål på allt som Jimmie Åkesson (deras, tydligen, bästa retoriker och talare) låter slippa ur hans hjärna via hans mun och till andra (STACKARS) människor. Det räcker inte med att folk fristående lägger upp bilder på hur "det är en myt att invandring kostar" eller att folk länkar till ett klipp när en riksdagspolitiker och partiledare av vårat lands tredje största parti inte kan kommunicera på engelska.
   De som följer Åkesson följer inte siffrorna (trots att de ibland vill låtsas om det), de följer elden. En passion och en "ideologi" som ingen av de andra partiledarna har. De följer bara ljuset av eld som brinner i Åkessons empatilösa hjärta. Ja det är hårt, ja Jimmie har säekrt också haft det svårt - men när man pratar om att inte ta emot livshotade flyktingar så är det JÄVLIGT hårt och det blir jävligt personligt och otroligt omänskligt. Folk följer en ledare, inte för att han är en särskilt duktig ledare egentligen men för att han tar ställning mycket mer än vad någon annan politiker någonsin vågar andas. Så för att kväva SD så måste vi visa hur politiklöst Åkessons parti egentligen är. Politikerna, måste visa det. Och det går inte om man inte tar debatten.
   Här är ett sånt där klipp när de bara pratar om varandra, som en gör när en pratar med en Jimmie Åkesson. Men 1. att Gudrun ens gick till debatten med motivationen "Jag tycker att det är viktigt att visa på att det finns de som tänker annorlunda. Jag tycker det är viktigt att särskåda deras politik, de har ju politik på alla områden och när de då går ut och säger sig vilja "skydda kvinnorna" genom att stoppa invandringen för att vi då får slut på våldtäkterna.. då slår de ju knut på sig själva. Och det där måste utmanas tycker jag. Jag tror inte på det här att det går att "tiga ihjäl" dem, jag tror att det är fel taktik. Man måste våga ta debatten med dem, och det är ju också att visa på att det finns ett motstånd. Och det finns ett alternativ, F! är ju faktiskt deras ideologiska motpol och då tycker jag att det är vårat politiska ansvar när de andra partierna... faktiskt fegar ur." Och 2. det visar ju ändock ganska ordentligt på hur Åkesson blir när han får reella argument mot sig och i en konstig förvirring fortsätter förakta genusanalys och skrika "Du! Tycker ju svenska mannen är som talibanerna", man ba ....är du kapabel till att LYSSNA eller nej nehe okej då nej jaha nehe. Också skämtet när folk ba "Alltså 100% av mina kläder är svarta. Jag tog ut en blus från garderoben och av den så var 1/1 svart. Alltså har jag bara 100% svara kläder :) Nej jag har aldrig läst matte nej men använder mig fritt av statistik ja jo precis.. vadå att jag missrepresenterar statistiken? Jag får väl läsa den hur jag vill? Har inte jag yttrandefrihet längre va? Nej jävla PK-maffian som styr och ställer".
 

Finner sååå mkt förtröstan i att gå igenom gamla inlägg här

   Har väl hamnat i en sån där grop igen när allt känns värdelöst inkl. jag själv. De varar oftast några minuter de där groparna, men ändå jobbiga. Sedan är faktumet att allting som har med kärlek att göra känns helt, totalt lönlöst en annan femma osv. Varför ens liksom? Är det värt? Alla är sämst ju. Utom gosisar som man älskar men de finns ju bara i kvinnor-format (skoja, Ryan Gosling finns ju, men är ej säker på om han är verklig eller fiction så). Är fortfarande i Rust and Bone-mode också. alltså. Och lyssnar på Justins gosstämma varje sekund jag får chans. Så det är fint. Har gosat lite med mormor å morfar men inte tillräckligt. Så det är också finelifint. Finaste.
 
   Ok är jag efterbliven om jag skriver ner söta saker människor sagt till mig nu för att muntra upp mig själv? Nej. Jag är i en grop faktiskt vem bryr sig ens.
 
1. Vän jag beundrar för att hon är så sig själv och bäst sa "men alltså du är ju typ den pangigaste pangbruden jag känner"
2. Två vänner talade om att jag utstålar någon slags snällhet så att ingen kan tycka illa om mig. För jag är snäll och söt. Då blev jag glad för snällhet är en egenskap jag lägger mycket värde i (!!!!).
3. Tjej jag träffade på krogen pga satt i samma sällskap sa att jag var den vackraste kvinnan hon någonsin sett samt bad om ursäkt för att hon stirrade på mig men hon blev förtrollad. Alltså detta helt seriöst. Tycker egentligen inte om att lägga värde i utseendekommentar men hon var så himla gos att jag gör medvetet undantag osv.
   Dessa är de senaste som har hänt för pyttetid sedan men man är så dålig på att ta komplimanger att man inte riktigt vågar suga åt sig dem utan glömmer dem istället. Work in progress.
 
4. "Alltså tack snälla för allt ditt stöd i alla sammanhang i livet, inklusive teatern. Det är viktigt att du vet att du hjälpt mig i detta och att fridhem i grund och botten är pga ett mod som du givit mig, utan att du kanske märkt det <3" Från min genomgodaste pärla som jag saknar till döds. Hon är One of a kind. Och jag ba *är så blessed pga mina pärlor**skoja är ej religiös med lycklig*

Bra början av struktur men det slutade som! det! brukar!

   Återigen tanken "eh om en ska börja skriva lite eh mer strukturerat igen så andra människor än jag någonsin kan läsa allt jag skriker" men det blir ju problematiskt när jag bara skriver i fall av EXTREMA KÄNSLOR SOM MÅSTE UT och då blir det precis så. Allt i ett enda andetag av hets och skrik, typ. Men ska börja strukturera upp livet, började genom att mejla tjejjouren i Västerås om hur man kan engagera sig bäst när man missat alla utbildningstillfällen hela hösten. Heee. Nu ska jag läsa på om F! inför mötet på onsdag??! Så läskigt med en politisk förening som är helt nystartad och man inte har någon aning om de har någon större aning än jag om hur man gör? För att ba, va bäst. Som förening. Som person vet jag ju redan. ;)););););););. Skoja. Men bra! PEpp! Grejer! Göra! Köra! Kaffe nu! HEJDÅ!

Det ska bli annorlunda med dig

   VId tidens slut vi icke stå, än är det levnad kvar. Mot nya morgnar ska du gå, du som vid slutet var. Hon kände sig övergiven av själva livet. Det ska bli annorlunda med dig. Och man tror att en film ska träffa en i hjärtat för att det är en pappa och han kämpar och kanske lite för att det barnet bara växer upp och blir en politisk kvinn. Men så träffar bara filmen på alla ställen den någonsin kan träffa hela tiden, alla ställen som är mina och som jag fått från folk som stått mig nära. Och svagheten. Och kampen. Och dagen. I. Dagen. idagen. Dagen är en dag och allt är alltid historielöst och sorgligt, människor är sorliga och alla bara glömmer hela tiden. Alla bara slutar tänka utanför sina egna historier, de börjar ibland nästan aldrig. Och det gör så ont i mig alltihopa. Men mest människors vilja att gå på andra för att komma lite högre upp, och tvinga andra att välja mellan sin egen överlevnad och någon annans. Det är ju så jävla primitivt och inte alls så som TED TALKS sa att utvecklingen var.
   
   Ted talket som han visade för oss handlade om att våldet har minskat så mycket, genom människans historia (alltså sedan vi började räknas som MÄNNISKOR och ej djuuur inte liksom sen 1900-talet ja ni förstår sen människor började vara människor i människoforskares ögon) och varför? För att vi börjat bry oss om varandra, utvecklat en känsla för familj - och den skadar vi inte, bara andra. Sedan växte den känslan och man började bry sig om.. kanske sina grannar och vänner. Och så medan försåelsen och sammhörigheten och kärleken i människor utvecklats så har våldet minskat för att man kan ju inte skada någon som man vill skydda.
   Och så tittar jag ut genom fönstret och ser bara folk som regresserar tillbaka till att skada andra människor för sin egen skull, inte för sin egen överlevnad men för sin egna färd uppåt. Statusmässigt. Ekonomiskt. Alltså ja statusmässigt. Och solidariteten bara tynar bort, för folk glömmer vad den är. De glömmer att den är livsviktig för vår mänsklighet, för att vi ska vara människor med medkänsla och inte djur som kastar den svagaste åt vargarna. Som den där grejen när något folkslag (mkt länge sedan i evolutionen tänker jag (i förhållande till hur länge vi varit människor alltså inte i förhållande till mina 19 år) men är ej säker) som tog de svaga, ex. sjuka eller gamla och satte dem på isflak så de fick flyta iväg och dö. För de gjorde ingen nytta i stammen längre. Är det mänsklighet alltså? För jag känner mig bara så rädd när jag blir omringad av vargar som kommer älska mig om jag kan hjälpa dem uppåt men sluka mig alt. sätta mig på ett isflak om jag inte kan hjälpa dem uppåt. Och jag känner mig ganska trygg i min styrka, men är desto mer rädd för de svagare som kanske inte kan hjälpa någon uppåt eftersom den är fullt upptagen med att försöka balansera på sina egna två, utslitna ben. Den människan kommer ju inte få någon mercy om en säger så. Inte där vi är nu, inte dit vi är på väg, inte som vi tänker. v

Från "Edit - Tummelisas mamma" av Allan Edwall men HUR ska jag korta ner detta till 3 min :'(

   Här finns inget att se! Sade de. Och detta sade de emedan de själva intet sågo.
   Men alla andra fantasifoster som ingen sett då men som folk ändå tillåts både tro på och tillbedja utan risk för att hamna på dårhus: Gud, Jesus, Buddha och alla dessa helgon som kan bota hicka och getingstick – varför får dom finnas? Och varför är det riskfritt att tro på dom?
   Och hon vänder sig till den unge psykoterapeuten med sitt lilla anteckningsblock och sin trubbiga, gula penna: du har kommit för att göra mig frisk och arbetsför, säger du. Det är alldeles onödigt. Stoppa du ner din lilla anteckningsbok och gå någonstans där du behövs. Jag vet att existenser bara kan uppstå på s.k. naturlig väg. Jag är ju en bildad kvinna med akademiska betyg, som vet att kvinnans ägg befruktas av en spermie och utvecklas i moderlivet under nio månader, vartefter det framfödes som mänsklig varelse under outhärdlig smärta. Men kan inte existenser uppstå på mindre brutalt sätt? Kan inte befruktning, havandeskap, nedkomst, mänskans uppväxt, och smärtsamma liv, borttynande och död, upplevas fullt naturtroget genom massmedia? Ett bra teveföredrag om spädbarnsvård t.ex., är inte det minst lika realistiskt och ansträngande för ryggen på teve som på bebe? Jo. I praktiken är det ju alltid dig själv du är havande med och dig själv du föder fram.

 

Vid tidens slut vi icke stå

än är det levnad kvar.

Mot nya morgnar skall du gå

du som vid slutet var.

 

   (Böjer sig mot den tomma stolen) Eller hur?
   (Ser upp, backar förskräckt)
   Men den unge terapeuten med sin trubbiga gula penna tycks ha tagit henne på orden. Han går mot dörren.
   -Nej, utropar hon. Gå inte redan! Häll åtminstone upp lite tevatten först. Själv kan jag inte. Jag skakar så. Se! Ja, plötsligt känner hon sig gammal. Hopsjunken och grå vaggar hon från sida till sida och darrar med händerna sträckta mot honom. Se! Känn! Klibbigt, va? Sån var jag inte förr. Hela jag badar i svett. Jag rinner bort, gör jag inte? Och vilken färg jag fått. Det är den här förbannade medicinens fel. Se. Jag har visst bytt ras också. Jag ser ut som om jag kommer från Filippinerna, jag som är från Enköping. Hur kan dom höra så här med en mänska? Bara langa opp henne som ett jävla paket med rumpan bar, raka av tinningarna, smörja henne med vaselin och ge henne chocker så hon hoppar och skakar och inte kommer ihåg ett jävla dugg. Och den här paltan (Sliter i klänningen), bara den räcker för att ta död på den självkänslan dom har lovat en. Gå inte snälla du. Säg något rart till mig.
   (Trycker på bandspelaren, musik) Dansa med mig, är du snäll. Bara några steg. Vi har ännu några minuter tillgodo och jag kan fortfarande röra mig med visst behag. Se!
   (Rör sig runt) Dansa med mig. Håll mig i dina armar.
   (Hon dansar sakta, länge, ser sen upp på ”honom”)
   Du uppvaktar mig inte längre. Synd (Paus) Tala om varför du inte uppvaktar mig längre. (Paus) För att det är slut? Alldeles slut? Finns inte kvar en enda lite skrymsla i minnenas brunn, som man säger, med en lite gnagande tagg? Hm? Finns inte en lite kärleksrest kvar som gråter av saknar åtminstone? Hm? (Musiken tystnar). Nu tog musiken slut, men låt inte det hindra oss. Det sjunger ju i våra vener och artärer, eller hur, älskling?


När man börjar läsa internetkommentarer??? NEJ!

   Okej okej okej okej är ju nu i ett Kronlöf-mode och gick in och lyssnade på "SÅ JÄVLA PK!" igen pga stjärnor men sen ba börjar jag scrolla ner och läsa kommentarerna eftersom de säger i videon att de vill starta en tråd där folk ska berätta om sina vardagsupplevelser av sexism, rasism och sånt vidrigt men otroligt vardagligt eftersom det händer alla precis hela tiden. Eftersom filmen börjar med att berätta om när Bianca typ gick av tunnelbanan (? eller dyl) och blev kallad blatte-hora av ett gäng på 5 män. Mysigt urval av kommentarerna :)
 
   Roderick: Alltså jag håller med om att man inte ska kalla folk saker men samtidigt spelar det ju roll eftersom vissa klädstilar visar det. Nu menar jag inte att det de gjorde var rätt eller att jag tror du klär dig så.
   Vad hen menar: Alltså man ska inte kalla folk elaka saker men om du klär dig som en hora eller blatte så kallar jag dig självklart det. Nu menar jag inte att du kanske gjorde det och då är det inte rätt att de kallade dig det.
 
   Sven: Hon har all rätt i världen att vara förbannad på dessa förstörda människor. Men generaliseringar aksyr jag; som om de representerar den normala vita mannen. Personligen känner jag massvis med 30-åriga män och jag kan endast tänka mig någon enstaka av dessa säga något så elakt. Vidare har just denna person haft en dålig uppväxt där resultatet av ett bristfälligt föräldrarskap, utanförskap och ett blundande samhälle. Att bemöte detta med en låt där man glorifierar våld visar på okunskap.
   Kortfattat (blev långfattat): JAG SOM MAN känner många medelålders, vita män som aldrig kallat mig slampa! Och de som gör det är bara små individer och inte alls del av en förtryckande struktur!!! *Stora ord som visar på hur bildad och vettig jag är*, SÅ nu har jag pratat klart om hur ni kvinnor bör reagera på någonting som jag själv aldrig har upplevt och därför inte tror på. Och just det! Jag lyssnade inte på låten så noga så jag fattade inte att ni sjunger om att vara PK alltså att inte bruka våld ens när man känner att man snart dör för att ca ingen förutom ens systrar förstår vad man går igenom. Jag tolkade det som glorifiering av våld för jag såg nog er ha ett vapen i handen där i början. :)
 
   Hampeindahouse (antar Hampus? I sammanhanget av en diskussion om hur politiken ser ut idag men ändock intressant, fristående kommentar): Kom ner till Malmö så ska du se att den vita hetrosexuella mannen har det jävligt dåligt, lite som en svart man i det gamla sydafrika.
   Jag behöver inte kommentera detta va? JAG BEHÖVER INTE DET ÄR ÖVERTYDLIGT ELLER HUR?
 
   Undertecknat "Elakare": Att dem kallade dig för hora är inte acceptabelt, dem var riktigt omogna, vad du har på dig skall du inte tänka på, klä dig precis hur du vill, MEN, gör det inte till någon manshatande grej bara för att just dem som inte har något bättre för sig kallade dig för det.. är grymt trött på allt som har med det att göra, alltså att allt snack om kvinnor hit och kvinnor dit man man man bla bla
    ALLTSÅ HAHAH AVLSUTET förlåt men denna människa är alltså trött på allt snack om kvinnor och hur de blir utsatta för patriarkatet. Ahfan det är jobbigt att höra om hur folk blir utsatta för förtryck. Stackars dig. Nej vadå tänka på hur det då är för DE SOM FAKTISKT BLIR UTSATTA FÖR SJÄLVA SEXISMEN OCH RASISMEN? Nej hah lol det är ju jobbigare för dig som måste LYSSNA på alla offerkofte-historier. Tänker att detta är en man men tänker inte dra den slutsatsen som en sanning, mest en teori grundad på oförståelsen.
 
   Rob: Tjejer borde inte ha tillgång till kamera under PMS-perioden. Då blir det här resultatet.
   Tack för din ovärdeliga input ROB, du har helt rätt i att kvinnor inte borde få uttrycka något annat än passivitet och de gånger det händer att de blir arga (?!WTF liksom) så är det SJÄLVKLART endast pga PMS. Bra analys!
 
 
   I övrigt var kommentarerna jag läste två tjejer som blev arg på pms-"skämtet", och en kille som sa "way to go:)", några människor som uppmuntrar videon med "fan vad bra" och "så länge det finns ungdomar som tänker så finns det hopp" och såklart en man som börjar RANTA om hur feminister är fulla av hat och det är destruktivt och avslutar med ett nedlåtande ca "GRATTIS BIANCA DU ÄR DUKTIG PÅ ATT HATA".

Ha ha överföra playlists från en spotify till en annan

Tills döden skiljer oss åt från teatern
något pepp
Various Artists - Känn ingen sorg - Musik från filmen
KÄNN INGEN SORG
kärlek på burk 2.0
håkan hellis finfigurfilur
Ny sov !
lugna lasse larsis håkan hellis
Various Artists - Music From Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby
"men det är mysigt" "ja om det kommer mycket folk blir det mysigt"
bonesi
dags å ta tag i detta igen? vågar jag??
NU
hueee liztznamn UPPVÄRMNING OCH SÅNT OK
En Vampyrberättelse

Shit Snubbar Say to Feminister (in process, Jessica måste sova nu)

   1. "Alltså feminismen är så himla gråtrist och humorlös! Det är kanske något att fundera över Feminister för detta är något som hindrar mig från att engagera mig i en fråga som jag egentligen tycker är viktig! :( "
   2. "Om ni bara förklarade lite mer så killar fattar skulle ni kunna engagera mycket fler killar!"
   3. "ALLTSÅ!!!! Jag tycker nu såhär att ni kritiserar delar i det jag skriver och inte fattar vad jag menar så därför tänker jag gå och tjura i ett hörn för att feminismen inte är som jag, som man, vill att den ska vara :'("
   4. "HHAhahhaha snälla FÖRRRRKLARA hur du som kvinna är förtyckt av patriarkatet?!"
   5. "Hur jobbigt tror du inte att det är för mig att alla pratar om mig som man som en våldtäktsman?"
   6. "Hur jobbigt tror du inte att det är för MIG att jag inte kan vara snäll mot en tjej på krogen utan att hon typ blir rääädd för att jag ska skada henne?"
   7. "HUR JOBBIGT TROR DU INTE ATT DET ÄR FÖR MIIIIIG att jag förväntas kolla så att tjejen gett samtycke innan vi haft sex? Jag säger bara TURN - OFF!"
   8. "HUR JOBBIGT TROR DU INTE DET ÄR FÖR MIG ATT LEVA I FÖRTRYCKARROLLEN OCH SEN FÅ SKÄLL FÖR ATT JAG INTE MOTARBETAR DEN BARA FÖR ATT JAG ÄR I MAKTPOSITION? VADÅ SKA ALLA I MAKTPOSITION HA MEST ANSVAR ATT GÖRA EN FÖRÄNDRING BARA FÖR ATT VI RÅKAT FÖDAS MED ALLA PRIVILEGIER? VADÅ ÄR DET RÄTTVIST ELLER?"
 
   1. Alltså denna! När folk påpekar hur dålig politiken/politiker är och hur det hindrar deras engagemang från att brinna sin sanna eld. Man ba *låt oss ta en tyst minut och tänka på hur världen skulle se ut om alla väntade på att NÅGON ANNAN skulle göra förändringen de själva ville se medan de satt i sitt halvdöda tillstånd med en starköl och mös i sin bekvämlighet, eller ännu konstigare - om de väntar på att förändringen ba SKA VA plötsligt en dag så är allt bra och ingen behövde dö eller ens lyfta ett finger på kuppen*.
   2. Just det. Hade totalt glömt att allt ansvar ligger på kvinnan sjäääääälv. Hujedamig. Det är ju så i alla andra sammanhang så höhö tokigt att jag glömde detta. Nej men seriöst, när man börjar tänka att det är kvinnors uppgift att engagera män ENDAST pga de är de förtryckta och alltså mer insatta och automatiskt mer engagerade (pga överlevnad), ja då har det gått jäääääävligt långt i din bubbla av bekvämlighet Killen som inte ens har tillräckligt med analys för att fatta hur FEL mening nr2 är :( Men tack för att du ändå känner att du har rätt till en enorm plats i en diskussion där du tydligen har läst på INGENTING <3
   3. Har det NÅGONSIN hänt att en feminist säger sina åsikter utan att behöva förklara på dagisnivå? För att folk som inte orkar bry sig ska hänga med i vafan man pratar om? Nej. Men visst. VIssa har inte bekvämligheten och privilegiumet att man kan släppa det och ta upp det när man själv behagar. VIssa måste hela tiden ha det öppet för att överleva.
   4. Mening som jag 4 realz fick skriven när jag försvarade vine-jelly och en kille började snacka skit. Slutade med att han ifrågasatte hurvida jag blir förtryckt av patriarkatet och då svarade en naturligtvis inte pga en orkar inte förklara hur mkt som helst för någon som inte bryr sig ett skit om att lära sig om frågor som är liv/död för andra.
   5. Hm hur jobbigt är det att bli våldtagen? Alltså jag skulle nog säga att det är nära en 10a på jobbighets-skalan men vet inte - det är säkert ganska tungt för dig också när kvinnor försöker överleva trots det sjuka våldtäcktstalet, absolut, säkert nära känslan av att din kropp är en Blow Up Judy som man kan knulla helt utan tanke på hur det känns för den andra parten. Säkert nära känslan av att du inte har all rätt att bestämma allt som någonsin berör din kropp och säkert nära känslan av att aldrig någonsin kunna gå ut igen utan att ditt hjärta slår som vingarna på en kolibri. Visst?
   6. Cry me a river jag hatar dig.
   7. Nej men seriöst cry me a river för det skulle antagligen ta så mycket vätska från din kropp att du skulle förintas i ett moln av damm.
   8. Cry Me A River (obs! min river var symbolisk, jag torkade inte ut och blev damm men jag grät den symbolisk för din idtiotism<3)

Women Of Color

   Jag tycker att nästan alla feministiska texter som skrivs och sprids starkt saknar perspektivet av hur det är att vara en kvinna som inte är vit. Det är alltid vit. Alla är alltid vita. Man tar upp viktiga problem men det är klart att man ändå måste kunna få kritisera och vilja förbättra dessa medier som tar upp viktiga problem. Ex girls som alla kastar kärlek på. Det är ok för det är säkert en sjukt bra serie som tar upp livsviktiga saker (har bara sett fragment av ett avsnitt så det är därför jag säger "det är säkert") men glöm inte att för en icke-vit kvinna så blir förtrycket också en rasism som läggs på kvinnohatet eller som liksom flätas ihop, rasismen och kvinnohatet liksom har en demonbebis som förtrycker. Det är klart att det finns feminister som är medvetna om rasism-perspektivet MEN den enda jag sett som är det och är vit är kakan hermansson annars gäller det gamla vanliga "måste uppleva för att försvara" och således tänker inte vita kvinnor i regel på WOCs dubbla förtryck som är sjukt relevant i feminismen precis som män inte tänker på feminismen som är sjukt relevant i Att Vara En Människa. Och texterna som sprids mycket (och gud vad glad jag är över feministiska texter som sprids) berör aldrig WOCs.
 
   Shape up feminister!! Feminismen handlar om så mycket mer än en själv. Den handlar om allt. Den försvarar och skyddar och kämpar för alla, glöm aldrig det? Blev ledsen när Clara Henry AKA den mest älskade feministen pga så skön fick kritik för att hon dragit ett skämt som drev med asiater. Och en asiatisk kvinna tog upp hur dåligt det var mot henne (Taggen/Angela Larsson var kvinnan, texten finns säkert på internet någonstans). Och Clara ba "nej jag gjorde inget fel nu överdriver du men om du vill ha en förklaring får DU komma till MIG". Och bara totalt uteslöt denna kvinnas upplevelse (en upplevelse som WOCs får i ansiktet varje dag) om att ha bivit ledsen av en rasistisk kommentar för att CLARA SOM VIT KVINNA VET JU BÄTTRE OM HENNES KOMMENTAR UPPFATTAS SOM RASISTISK AV DEN UTSATTA MÅLGRUPPEN PRECIS SOM MÄN VET BÄTTRE VAD SOM UPPFATTAS SOM SEXISTISKT AV OSS. Sånt gör mig ledsen. Disclaimer: Clara är ej rasist? Var inte dumma i huvudet? Det är ej det jag säger? Men hon kan likväl säga en rasistisk grej och sedan vägra medge det rasistiska pga är för varm och gosig i sin privilegium av att faktiskt ändå vara vit. Och det är inte skämtet i sig så mycket som principen av att dra ett skämt som berör någon i en mer utsatt grupp illa och sedan vägra erkänna att man gjort fel när denna person försöker göra sin röst hörd. Aka vad Henry får uppleva varje gång hon säger åt en kille att inte dra ett sexistiskt skämt och får som svar att "haha nu överdriver du nog lite".
 
   Jag blir ledsen av att jämföra saker med Män på detta sätt men jag blir ännu ledsnare av hur WOCs glöms bort i den feministiska diskussionen.

Tänker SKITA i all ilska, alla idioter (mkt händigt ord? Om än icke så fint? Alltså tycker d ser fult ut. I text. I ALLA FALL) och ägna mig åt detta istället SÅ!

Det blev typ mest en timmes Domhnall Gleeson men HA ja <3
 
(hade glömt denna bild och fick HJÄRTATTACK av den obs på riktigt började skratta åt skämtet som är hans löjliga PERFEKTION?!)
 
 
Sen kan vi ju köra en liten hashtag neverforgetAnnaKarenina
 
Ex Keiras ansikte i denna? Hon är så *perf som Anna
 
De är ju perfekta most of the time men....
 
...hon är liksom never ending.
Och sen Levin som är Levin som är Levin
Alltså så unrecognizable ändå men under allt det där håret och skägget och LEVIN-ÖGONEN (Yes! Babe förstörde inte Levin! Skoja alla i filmen är perf ingen förstörde nåt) finns:
 
En bit av detta? Vill äta upp honom? Eller alltså. Bara. Han är så
Man tänker såhär "är hans ansikte ett skämt?" men det är inte!
 
Det är alltid *perf.
 
Precis som hon vilken jävla QUEEN.
 
Mår uppenbarligen bättre nu efter dessa gudomligheter. Allt kretsar runt Anna Karenina. Så nu avslutar vi och går och lägger oss två timmar för sent. Ha ett bra liv i stockholm imorgon (önskar jag mig själv). Och avslutar med den sista queenen för idag.

NEJ NEJ NEJ

   Nej alltså nej bara nej kan inte ens sätta ORD på dessa hemska, missundsamma och ARGA tankar jag känner mot berit och hens flickvän KAN INTE ENS KAN INTE *kippar efter andan* okej för jag ÄR inte Lev Tolstoj och jag KAN INTE skriva som en gud och ALLT SUGER och framförallt alla suger och allt är sämst utom Domhnall Gleeson han suger inte han är fin och Berit var också fin TRODDE JAG VA men det var han inte va utan han var sämst och sämst och sämst och hans flickvän är fan minst lika sämst eller inte riktigt men känner ba en kniv i ryggen från den kvinnan också pga tog systerskapet och bajsade på det och jag ba ?!?!??!?varför vad hände jag var på andra sidan jorden när allt detta hände men tack världen jag till tacka världen, berit, hans numera flickvän (de ÄLSKAR varandra) vill även tacka alla människor som kan bli kära på en sekund pga inga intimacy issues eftersom de mer än alla andra får mig att känna mig sämst pga påminner mig om en av mina sämsta sidor SOM JAG HAR AV EN ANLEDNING OBVIOUSLY så är det bra att jag har dessa issues för annars hade jag varit jättekär i william och fucking gått sönder nu men det gjorde jag inte men nästan lite men inte ändå inte EFTERSOM jag inte lät mig själv mitt hjärta hjärna någontin känna mer än en viss gräns (som jag tänjde på mm all for nothing) eftersom jag AV ERFARENHET vet att man inte kan lita på människor OCH FRAMFÖRALLT INTE LÖJLIGA MÄN ELLER LÖJLIGA MÄNNISKOR SOM KÄNNER ENORMA SAKER HUR SOM HELST dessa människor är så farliga.
   Löjliga Människor som känner stora saker, starka känslor, dras med i saker väldigt lätt är så farliga för man ba JAHA fattar inte hur lätt de har att känna så man tror att det är något speciellt men en sekund senare känner de lika starkt och stort för något annat och då står man där tomhänt med det förstörda hoppet och besvikelsen efter att för en sekund ha TROTT att denna människan va bra, att man var speciella för varandra, att man fick varandra att känna saker VILKET INTE HÄNDER VARJE DAG (obs ilska pga idioti räknas ej för ja obvi) men så visar det sig att det VISST händer varje dag - för VISSA människor som inte tar så tung på dödstunga känslor som att ÄLSKA AKA DÖ FÖR EN ANNAN MÄNNISKA CA. MM där står man lurad av sin egen illusion att man inte kan ta lätt på vissa känslor. Där står man handfallen och känner sig DUM för att man inte kan känna lika mycket som vissa andra men tänk om alla var lika jävla dumma och kände lika jävla mycket för varendaste liten sak som hände VAR SKULLE VÄRLDEN VARA DÅ ja antagligen hade alla människor begått självmord pga blev ledsna när de inte hade paprika hemma att ha på mackan pga ALLA KÄNSLOR ÄR ENORMA.
 
   Jag vet att jag är oresonlig nu. Jag vet att jag är helt jävla dum i huvudet som jämför självmord med den lilla besvikelsen över att inte ha paprika hemma. Jag VET. Jag vet. Jag vet att jag är totalt ignorant mot dessa känslosamma personer eftersom jag inte alls försöker mig på, för en sekund, att ha förståelse för hur de fungerar. MEN JAG BRYR MIG INTE. JAG BRYR MIG INTE ALLS. Just nu bryr jag mig inte, kanske kommer jag vara mitt vanliga, resonliga, pk-jag även i denna frågan någon dag. Äver i över-feelings-personer frågan. MEN INTE IDAG. Idag är inte den dagen. Idag är dagen jag fortsätter köra ut all ilska ur min kropp mot dessa människor som bara gång på gång tar bitar av mig och inte bara krossar dem utan gräver ner de i havets botten där de förmultnar och alla småfiskar och plankton kommer och äter upp alla ruttna små bitar folk tagit ifrån mig eftersom de inte längre sitter fast utan någon jävel som inte tänker på andra utan bara är upptagen med sina egna STORA KÄNSLOR har kastat bort bitarna utan eftertanke. INGEN JÄVLA EFTERTANKE. Och man kan tro att bitarna inte är så lätta att bända bort från min person. Jättesvåra. Jag kan tro att de är jättesvåra att bända loss. Men det är bara för att de är så hårda på det hårda skalet att jag inte KÄNNER när de bänds loss jag känner bara hur de saknas när någon plankton börjar smaska på dem. DÅ känner jag att de saknas och att de är så jävla långt bort och nu måste jag bygga nya bitar som kan ersätta de gamla (och det är väldigt viktigt att hinna göra detta innan fler bitar bänds loss för annars står man där utan bitar tillslut och är bara ingenting för alla delar av en simmar runt i havet inuti djur). Nya bitar av mig själv som tar så mycket kraft att bygga och man kan inte ens börja bygga i tomrummen på en gång eftersom det tar så himla lång tid innan man ens märker tomrummen som folk skapar i en. Och man kan inte göra något för alternativet är att aldrig någonsin lita på en människa och det går ju inte då är man liksom en hel bit som ruttnat inifrån och då finns man inte heller. Så man måste låta människor komma nära och man MÅSTE riskera att förlora bitar av sig själv till människor som inte är försiktiga med dig men det gör ONT och det är JOBBIGT och det tar TID att bygga nya bitar. SÅ FORGIVE ME OM JAG INTE HAR FÖRSTÅELSE FÖR ALLA MÄNNISKOR SOM TAR BITAR AV MIG FÖRLÅT-MIG MEN DET ÄR INTE MITT FEL ATT NI ÄR TANKELÖSA MEN KÄNSLOFYLLDA DET ÄR INTE MITT FEL ATT NI TAR MINA BITAR JAG FÖRSÖKER JU BARA VARA EN MÄNNISKA ISTÄLLET FÖR EN ROBOT SOM RUTTNAR INIFRÅN MEN TACK!!!!!!!!!! FÖR ATT NI GÖR LIVET SVÅRARE OCH TAR SÅ MYCKET ENERGI FRÅN MIG. All energi som går till nya bitar skulle kunna gå till lycka men NEJ FAN NI KÄNSLOMÄNNISKOR FINNS JU OCH SABBAR HELA SYSTEMET MED ERA ÄCKLIGA - ja, äckliga - känslostormar.

mackor vs godis

Vad har hänt med mig jag älskar mackor mer än godis vill ha mackor mer än godis MACKOOOOR VILL HA ER I MIN MAN HELA TIDEN nåt e fel

Att älska?

L O L hittade gammal brevväxling med mats när han va i tokyo pga han skulle köpa coola converse till mig. Orkar inte. Han är typ världens bästa? Älskar honom så mycket men lever typ i förnekelse mot det pga inte kan en älska en man som man ba inte har ca fötts ur. Och med d menar jag väl typ morfar. Och Eddy och Dany. Vet inte hur man säger att man älskar honom. Eller alltså. Vet inte hur man gör. Vet inte.

Var tvungen att skriva detta utkast typ innan duschen

   Okej ska vi prata om problematiken i Borgare Som Har Åsikter. Skoja. Nej men seriöst.
   Många högermänniskor jag stött på yttrar saker som "vänstern har förstört feminismen" och "jag står för jämställdhet vet inte om jag skulle kalla mig feminist det klingar fel liksom förknippar det med vänstern men tycker om den egentliga idén". OKEJ PEEPS. Let's take it from the top för många priviligerade människor som har olika former av fördelar bara genom att existera i sin ekonomiska ställning/hudfärg/könstillhörighet har svårt att dra en analys själva.
   Feminismen och könsmaktsordningen grundar sig ju på en idé om att det finns strukturer som påverkar människor. Som gör att männens norm är att vara på ett sätt, kvinnors är att vara på ett sätt och hur dessa normer påverkar oss. Hur män i regel mer våldsamma pga del av deras roll och kvinnor är förtryckta för att deras roll är passiv samt den undergivna rollen. SÅ NU HAR VI DRAGIT IGENOM SNABBT VAD STRUKTURER ÄR för mer info så finns google kompisar seriöst det är ett komplext jävla nät läs på lite om strukturer. DESSA STRUKTURER som gör att man har olika förutsättningar beroende på sitt kön - som gör att män ses som mer kompetenta chefer för att deras roll naturligt är ALFAHANNE och BESLUTSTAGANDE och INTE SÅ HIMLA KÄNSLOSAM medans kvinnor uppenbarligen i regel är mindre passande för chefspositioner som de passiva, känslomonster deras roll målar upp dem som. Dessa strukturer finns inom andra områden också exempelvis i klass. Va! I ekonomiska förhållanden också??!?!? Kan det verkligen vara så att ett barn som kommer från en stenrik familj har bättre livsförutsättningar att göra det den vill med sitt liv jämfört med ett barn som får ta hand om sina syskon varje lediga sekund eftersom föräldrarna måste jobba hela tiden för att få mat på bordet??!??!  VAAAA kan det vara så att vissa människor inte har exakt samma möjligheter att göra det den vill pga kommer från en lägre ekonomisk klass?! KAN DET VARA SÅ att människor ses ned på pga tillhör en lägre ekonomisk klass?? Att de ses som sämre pga har mindre pengar?? ATT de ses som lata och mindre kompetenta för att de inte startade ett eget IKEA vid 20-års åldern eftersom de kanske pluggade upp ämnen de missat när de tagit hand om sina syskon för att föräldrarna jobbade? MEN HALLÅ INDIVIDEN HAR JU ETT EGET VAL (man KAN FAKTISKT skita i sin familj och hela fucking världen och i solidaritet och bara köra över alla med en pansarvagn och bli stenrik på krig mAN KAN DET OM MAN VILL ALLA KAN BLI STENRIKA OM DE ÄR VILLIGA ATT GÅ ÖVER TILLRÄCKLIGT MÅNGA LIK) och det är här vinylplattan börjar gnälla för att något är trasigt på den. Det är rispor och sprickor i hela jävla logiken. Återkommer snart men först kan vi beröra ett tredje strukturellt förtryck och det är rasism.
   JA gamla goda rasismen som man inte får kalla vid dess namn för då skiter alla människor som inte är POC på sig av panik över att ha blivit kallade förtryckare. I vanlig ordning sätter förtryckarna sin egen bekvämlighet över den förtrycktes - det är inte konstigt när det är det man lärt sig varje sekund av sitt liv och fått bekräftat. Men det är något man har ansvar att reflektera över och förändra när man är i maktposition. Den strukturella rasismen som göra att människor byter efternamn för att få jobbintervjuer eller lägenhetsvisningar för att om det står något som inte är Anna Svensson så sorteras de bort direkt. Den som gör att människor med utländskt påbrå lyckas TROTS sitt påbrå. Den där gamla goda rasismen vi alla vet om vissa mer än andra men jag hoppas att de där Andra också försöker tänka på den trots att de inte utsätts för den på det sättet.
 
   Tror man bara på individens kraft helt utan gemensam kraft och HELT GENUINT tror att varje människa kan göra vad som helst i HELA VÄRLDEN utan någon som helst skillnad till alla människor som har "bättre förutsättningar" enligt kriterierna klasstillhörighet/etnisitet/kön. Om man tror det på riktigt och inte säger det som ett bullshit för att rättfärdiga att man röstar för mindre skatt för att få mer i fickan och hjälpa folk mindre NÄ MEN JAG VILL GE MINA PENGAR TILL VÄLGÖRENHETEN SOM JAG VIll -håll käften folks liv är inget jävla vinstdrivande fenomen du kan utnyttja. Då tror man inte på strukturer. Och då har man en världsfrånvänd syn som inte stämmer överens med verkligheten. För strukturer existerar trots att du inte vill att de ska göra det. Men även dessa strukturförnekande människorna accepterar ju premissen att du - om du inte har det lika "bekvämt" i kampen att skaffa ett minst sexsiffrigt belopp som inkomst varje månad (om du tillhör någon/alla förtryckt grupp) - i 99% av fallen måste skada andra människor för att ta dig närmare din paycheck. De får ju själva kämpa med sin skit precis som du. Fuck alla fuck allt. Vem är du att hjälpa andra människor? Måste inte du alltid, i alla fall hjälpa dig själv i första hand ÄVEN när det handlar om att förstöra en annan människas liv för att hjälpa din egen ekonomi till överflöd?
   Om man inte tror på ekonomistrukturerna utan skriker INDIVIDEN FRIHET JAG VILL OCH KAN GÖRA VAD JAG VILL OCH DET KAN DU OCKSÅ KVINNAN SOM INTE HAR KRITVIT HY OCH TJÄNAR 9 KR I TIMMEN DU BLIR INTE ALLS BEHANDLAD ANNORLUNDA FÖR VAR DU KOMMER IFRÅN, ATT DU ÄR KVINNA ELLER ATT DU HAR VÄLDIGT DÅLIGA EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR JAG VET ATT RUT-AVDRAGET FÅR DET ATT KÄNNAS SOM ATT DU BLIR UTESLUTEN MEN DET ÄR BARA EN ILLUSIOOOOON DU KAN GÖRA AAAAALLT OM DU BARA VIIIIILL OCH ANNARS ÄR DET DITT EGET FEEEEEL INDIVIIIIID men sedan ändå tror på feminism. Så länge det inte är vänsterpropaganda. JA DÅ ÄR MAN FULL AV BULLSHIT och antingen ännu en ignorant jävla jävel som inte fattar att förtryckande stukturer finns överallt eller en jävla jävel som SER klassförtrycket men vägrar låtsas om det. Att feminismen ses som en vänstergrej handlar, helt logiskt, om att vänstern alltid jobbat för att sudda ut gränserna mellan klass/kön/etnisitet. Vänstern erkänner strukturerna och vänstern tror på en gemensam kraft eftersom strukturerna är byggda av en gemensam kraft måste de också krossas med en gemensam kraft det kan du inte göra som en individ helt ensam. Att feminismen ses som en vänstergrej är inte för att vänsterns image är "snäll och go'" utan för att vänstern, genom historian, alltid varit de som kämpat för de svaga medans högern krossar de svaga. Med motivationen "alla är individer vi gör ingenting alla gör allt själva allas ansvar är bara mot sig själv vi kan inte stå för att massa människor dör av vår politik det får stå för de som inte kämpar tillräckligt". Solidaritet är en grej och det handlar inte om hjärntvätt det handlar om medmänsklighet och att hjälpas åt. Inte att sparka den svage när den ligger ner och skrika att du satte dig själv där.

RSS 2.0