SKANDAL!

   Alltså hej borde sova pga så sjuk har egentligen däckat för länge sedan MENMENMENMEN HALLÅ!!!!!!! Okej Scandal - serien of my life, har två huvudpersoner. Kerry Washington som spelar Olivia Pope och Tony Goldwyn som spelar Fitz aka USA:s republikanske president (uä republikaner OBS han är så sjukligt bäst ändå tok).
   I'm just gonna go ahead and posta lite bilder på dem för att JAG ÄR KÄR I DEM BÅDA SAMT DERAS FÖRHÅLLANDE I SERIEN DERAS ANSIKTEN VARENDA SAK DE GÖR ÅÅÅÅHÅÅHÅHÅÅÅÅHh
   Ser ni vad fina?????? OBS! Han är en sån man jag använder ordet "sexig" för att beskriva trots att det typ går emot mina principer att yttra det ordet OBS! Så fantastisk är han OBS!
   Och nu vändes min värld upp och ned på grund ut av denna upptäckt; minns ni Ghost när det var en superelak asdryg kille som var så hetsig att han verkade som att han försökte sluta sniffa kokain eller något, han som mördade Patrick Swayze trots att de egentligen var kollegor och vänner?? :(((( Det är Tony Goldwyn fast typ 20 år yngre, ser ut som hans ansikte är en babyrumpa samt världens mest osympatiska, OSEXIGA karaktär:
 
NU:
 
   VAR VÄNLIG växla mellan dessa två tider och TA IN förändringen från pojkvasker till MAAAAN som regisserar och äger allt som är mitt hjärta. Herreminje. Dööööööör. HAN VAR FUCKING MÖRDAREN I GHOST VAD ÄR DET HÄR TONY GOLDWYN VAD. ÄR. DET. HÄR. En annan kul sak; Kerry är 17 år yngre än honom. Han är 60:a och hon är 77:a. JA VÄRLDEN, ALLT FÖRÄNDRADES JUST.
   Lär väl antagligen vara något allvarligt fel på mig då jag attraheras till en 60:a till döds så pass att jag vill hoppa på närmsta man så fort jag ser Tony Goldwyn (var vänlig döm ej om du inte sett Scandal eller eventuellt har läst detta inlägg Kunde kanske inte sluta eller låta bli / faller tillbaka i gamla vanor). Och samtidigt tycker att hans 30-åriga jag är så. mycket. sämre. och inte alls ens attraktiv faktiskt. Antagligen ett allvarligt fel där. Vem bryr sig YOLO Tony Goldwyn är fan bästa mannen alltså DÖR.
P.S. Är du ändå på väg att döma så KEEP IN MIND!!!! att Johnny Depp är 63:a. Såatteeee. JUSTE! D.S.

Inte helt kosher

   "I judiska böner finns frasen "vi är det utvalda folket". Jag vill inte vara utvald. Jag önskar att mitt pass innehöll  raden "Nationalitet: den mänskliga rasen".
   Frågan är varför inte alla kan förstå det.

please don't start that again

   HAHAHHAH tror jag spillt mjölk i håret pga det luktar sur mjölk hahahhaa dör. OK min blogg har blivit någon form av twitter.... eh.... here have a pic of my emotions :P
 
skoooojaaaaa det här är väl mer jag just nu och alltid jämt å ständigt ba sådär
 

kafferush

   Att jag sitter och untzar jättehårt till bon iver nu kan ju tyda på att jag drack lite för mycket kaffe i mitt försök att piggna till inför matteplugget. Men det funkade ju iallafall. Jag är pigg och matten går frammåt (tror jag).
 
   Har jag sagt att JAG ÄLSKAR ER STEPHEN OCH HUGH HERREGUD FINISAR

HEJ! Jag heter Jessica :)

   En annan håller väl på att dö och bryts sakta men säkert isär litelite i taget. Ler ändå. Skrattar ändå. Driver på ändå, försöker, anstränga, sista krafterna och så vidare. De sista krafterna lyser svagt när jag inte hinner sova men jag kan allt pressa på dem lite till. Lite mer. Lite hårdare. Gråter lite mer än vanligt också ändå. Vill samtidigt rädda världen och tänker bara på kvinnoförtrycket (utan att lägga skulden på någon mer specifik grupp än mänsligheten). Vill samtidigt få MVG i allt, prestera i allt. Leva lite så jag får anledning att vara lycklig eller i alla fall glad i övriga kriget försöker jag också. Allt går sådär. Ingen förstår riktigt. Det är okej. Tycker bara inte om att vara sådär, okej, medelmåttig, halvdan, lat, trött, borta.
   Saknar mig själv lite.

Glatt pepp

   OKOKOK STOPP!!!! SUPERVIKTIG INFORMATION!!!!! För det första; förlåt för jättemycket depp och hets på les bloggish men det är här jag skriver av min överarbetande hjärna så skitsamma, vem bryr sig, det behövs.
   FÖR DET ANDRA OCH SUPERDUPERVIKTIGASÅHIMLAVIKTIGT (speciellt i min förhoppningsdipp när jag tror att alla (killar) är ambitionslösa); stalkade väl upp Edward Norton (min E.W.) lite igen och guuuuuud. Hade glömt hur fantastiskt han var, och han är ändå LUF:are. När jag tycker om någon trots att jag tycker deras politiska åsikter är lite off så vet jag att jag tycker om hen påååååå riktigggggtttttt. HAHA säger jag om en kille jag ca aldrig pratat med, skämde ut mig inför genom att skriva osammanhängande fb-meddelande till SAMT(!) blev crushig på endast för att han såg ut som Edward Norton. Edward Norton (riktiga) är ju dock himlans fantastisk så jag förstår ju hur jag tänker. Sen visade det sig bara att Edward Norton (min) var fantastisk likväl! Ojoj.
   Läste nyss att han (BLAND ANNAT alltså detta är så stort för mig) blev antagen på Harvard och Oxford. HARVARD OCH OXFORD ÄR DETTA ENS SANT SÅ TOK. Han valde i alla fall Oxford (england framför USA jaaaarrrååååå fast jag vet ändock inte anledningen till valet så jag kan väl inte säga något).
   Han läser massor av fantastiska böcker så att jag smälter och detta trots att han är en kille som gillar "Jan Björklund" på FB liksom. Han har jobbat en massa år och gjort saker av sitt liv och jag ba VARFÖR HAFFADE JAG DIG INTE DU ÄR PERFEKT OCH FIN OCH PERFEKT och ibland lite pretantiös (LITE) men jag verkar attraheras till det så att eh DU ÄR SÅ BRA VARFÖR BOR DU INTE HÄR, ALLTSÅ I MIN SÄNG.
 

!!

p.s. orkar verkligen inte skriva något **svar på tal** på föregående inlägg blir bara så trött och var tvungen att spara det. d.s.

normkritik är roten till allt ont

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/normkritik-ar-var-tids-lontagarfonder_7820698.svd
dummaste jag hört.
 
ALLTSÅ HERREGUD AVSLUTET "eller har alla svepts med i den normkritiska vågen?". Sjukligt världsfrånvänt förlåt för hårda ord är arg.

kaoz

   Ok upptäckte just att jag var sjukt samhällskritisk i min svenskauppsats om Fågeln som vrider upp världen. Hahahhah hade ingen aning. Roligt!! Har inte vågat läsa texten förens nu och jag förstår verkligen vad min lärare menar när hen säger att jag inte är tillräckligt felfri i det svenska språket men det värsta skrivs när jag är oinspirerad. Alltså då är det verkligen kaos och mayhem i alltet. Undrar varför svenskalärare har någon grej att hjälpa mig få bra betyg (högstadieläraren min gav mig ett MVG trots att den sista, stora, betygsavgörande uppgiften skrevs full med engelska ord och tokigheter pga. släppte kontrollen och skrev som jag tänker)? De ser hur mycket jag älskar svenska men att jag inte riktigt är quite there så de ba "ok det är synd om henne". Skoja, tycker bara lite synd om mig själv nu, därför jag skrev den sista meningen hahahha ska sluta blogga herregud hejdå

Öser ur mig på bloggen för mitt lilla huvuds skull

   Har nyss sett del 2 av dokumentären om Palme. Alltså han var så fin och ja alla har falanker yadayadayada men jag tycker så mycket om allt jag någonsin hört om honom, ungefär. Jag vet inte hur jag ska göra för att lära mig allt som har hänt i Sveriges politik sedan Palme-tiden men jag önskar att jag kunde för att rakt och vettigt kunna ta ställning till allt. Jaja man kan inte göra allt här i livet (eller?).
   Har i helgen bestämt mig för vad jag ska skriva min samhällsuppsats om; Samhällsstrukturerna som skapar könsroller - och varför könsrollerna hämmar. Ungefär något sådant. Imorgon ska jag "sätta dig in i och besvara två texter. Båda handlar om att följa traditioner. Att läsa, analysera och bedöma dessa texter samt dra egna slutsatser skulle kunna vara en MVG-uppgift". Jag är störträdd. Tänk om jag är dålig? Tänk om jag får hjärnsläpp? Tänk om jag somnar? Min hjärna har varit på högvarv den senaste veckan (konstant) och det skrämmer mig eventuellt lite då jag inte heller sovit mycket men ännu inte känner av det vilket bådar illa. Kanske. Fast jag brukar ju klara mig. En annan sak är att jag tycker att uppgiften låter mer som en samhällsanalytisk uppgift snarare än en svenskauppgift. Jag har läst dem bägge och de handlar om debatten kring traditioner som höjts sedan Sverigedemokraterna började röra runt i Sverige. Sverigedemokraterna. Vad är det ens för partinamn. Moderaterna, ja okej ni är """måttligt konservativa""" trots att jag själv inte riktigt skulle kunna sätta fingret på vad det är i dagens samhälle. Socialdemokraterna, ja en demokrati grundad på socialism. Sverigedemokraterna. Demokrati i Sverige? Demokrati endast i Sverige? Svensk demokrati som exkluderar andra demokratier? Exkluderar allt som inte tillhör Sveriges demokrati? Ja jag vet inte. Skit samma det var största sidetracket. Jag är rädd i alla fall. Men jag får ta mig i kragen och göra allt ändå och sedan skämmas för alltid över eventuell utskämmning. Vet ej om det är ett riktigt ord, det bådar gott med svenskakunskaperna. En annan sak är ett min lärare sa att min starkaste och mest fantastiska sida var min litteraturanalytiska sida. Vilket är logisk då jag analyserar allt och alla hela tiden över allt vad som helst medvetet omedvetet. Och uppgiften är väl ändå en textanalys? Men hon vet ju redan att jag kan det? Är så förvirrad vet inte vad jag ska göra av mig själv.
   På torsdag har jag matteprov och jag upptäckte nu vid pluggtime att matteboken är i skolan. Måndag och tisdag har jag teater till nio på kvällen med tidiga mornar följande dagarna vilket kommer resultera i att jag måste nattplugga matematik. Onsdag, torsdag och fredag ska jag jobba kväll då jag slutar tio, tio och elva. Mer nattplugg. Fick VG på mitt förra matteprov och jag kommer inte klara av mig själv om jag får det i slutbetyg så jag tänkte satsa. Får hinna med allt. Lördag ska jag svänga förbi stockholm och sedan på födelsedagsfest. Söndag ska jag repa inför slutprojektet hela dagen. Folk går in i väggen hit och dit (no pun intended om det fanns någon där och inte heller nedlåtenhet intended trots att det lät lite så). Ville bara säga att de gör det, för folk verkar göra det. Vet inte vad "gå in i väggen" är konkret om det finns något konkret men min mor tror knappt på att det är en verklig sak så hon har väl påverkat mig lite där också. Eller jag vet inte. Hon kör ju som en galning i livet så då kan väl jag också det? Ja. Så. Nöjd med slutsatsen. Nu ska jag läsa texterna till imorgon igen. Och dö av nervositet. Good night, and good luck.
 
   Men juste! Imorgon ska jag träffa Ann Petrén. Hon kommer och hälsar på vår teatergrupp. Jag kommer antagligen dö av exaltering och använda mina absolut sista energiresurser till detta. Totally worth it.

Har gått sönder och gråter bokstavligen talat för mina vänner / KANSKE DET VIKTIGASTE JAG NÅGONSIN SKRIVIT ELLER KOMMER ATT SKRIVA

   Tror en fundamental del i mig verkligen gått sönder ikväll. Eller så är jag bara en tonåring med mens (=hormonsvägningar) och en slöja av onykterhet framför ögen. Men. (och jag gråter verkligen i detta nu som jag skriver herremin) har lärt mig dessa saker ikväll:
 
-- Jag var känd som JESSICA MED STORA BRÖST HERREGUD VILKA BRÖST i sjuan. Ny upptäckt. Tar inte överdrivet illa vid pga 1. älskar mina bröst och 2. 13 åriga killar är ganska kaotiska och pubertala.
-- Jag har en vän med bulimi. Hade ingen aning. Hade ingen aning. Dör för henne. Hon har inte kräkts på ett halvår men hon saknar det. Dör för henne. Dör med henne.
-- Har en bästavän som ÄR FANTASTISK och aldrig haft särskilt mycket komplex över sin kropp eller sin person. Hon är head over heals (och hon blir inte det i vanliga fall, hon är precis som jag på så många punkter, älskar henne) för R. Han har sagt att hon har tjocka lår, armar och att hon borde träna mer.
-- Detta har lett till att hon börjat gå ut å springa och gått ned tre kilo på en vecka. Hon har börjat tänka på vad hon äter. Hon vet att det är fel och att hon aldrig någonsin tänkt så förr men hon vill så gärna vara precis vad han vill ha. Hon har aldrig gillat en kille så mycket som stannat så länge förr.
-- Jag är ibland en dålig person.
-- Jag har suttit med min fucking vän under hur lång tid som helst på en fucking toalett och trasats sönder över hur hon bryts ned. FAN HELVETE.
-- Allting annat är oväsentligt, jag är oväsentlig, någon som ÄR väsentligt är att patriarkatet måste krossas. För allas skull.
 
 
   Jag har ju verkligen blivit ZUPERpolitisk de senaste dagarna här på bloggis. Men nu är jag verkligen söndertrasad in i mitt hjärta så djupt att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag kan knappt andas. Jag går sönder fortfarande, i detta nu. Alltså jag riktigt känner hur jag faller sönder. Kollar på "The Holiday" för att försöka gosa och skriver detta inlägg för att försöka få sans. Min fina vän har alltså gått ned 3 kilo på en vecka för en killes skull, och jag ser hur jag själv skulle kunna få "du är lite hullig, dags att börja träna?" från en kille jag är totalförälskad i och att jag skulle börja jogga. Jag blir så rädd. Jag blir så ledsen. Jag har aldrig haft det så nära, från personer jag ändå trodde var långt borta (relativt långt borta, i sammanhanget som är dagens samhälle) från dessa sjukdommar. Och jag blir så förstörd av att de fallit under detta förtryck. Jag går sönder som jag aldrig kännt att jag gjort förut tror jag verkligen.
   Idag sa en fin man till lärare att jag å en fin vän var "hopp om framtiden" för att vi brydde oss om genus, Gudrun Schyman, politik och så vidare. Jag blev lycklig men kunde inte våga hålla med. Hopp om framtiden? Finns det? I vår generation som spyr upp mat och räknar kalorier? Det är ju en struktur som funnits sedan, för alltid, men alltså. Man måste göra något. JAG måste göra något. Förändra något, om det än så bara är något litet - vilket jag hoppas att det inte stannar vid - så måste jag göra NÅGOT för alla kvinnor och män som förtrycks av patriarkatet. Kvinnor blir ju något av en hjärtefråga då JAG är en kvinna och då JAG ser hur mina kvinnliga vänner blir påverkade av förtrycket. Men JAG är ju också en människa, och alla blir påverkade. Alla blir förtryckta av strukturerna.
   Den där superfina läraren gav ett slags hopp om vett. Palme-dokumentären ger ett hopp om vett. Schyman ger ett hopp om vett. Det finns vett där ute och det måste pressas fram för det. måste. fram.
 
   Jag är trött, ledsen och känner mig ganska trasig just nu. Men det här behövde ut. TO DO LIST SÅ LÄNGE:
1. Kolla med bra, samhällsanalytiska och kritiska män om de har vänner med lika vettiga tankar (ex. brittis och finläraren). Mest för att få hopp om att det finns någon där ute som jag kan leva med och som tänker efter i saker och ting. Behöver lite positivitet just nu för att kriga vidare och detta kan vara uppmuntrande för mig OKEJ.
2. Krossa patriarkatet.
 

Gottar mig i bra ord

   ALLTSÅ. Mår så bra? Klockan är 10000.00 på natten och jag ska upp om tre sekunder men har fastnat hos fina texter. Läste igenom hela Gudrun Schymans kongresstal från 2002, för vänsterpartiet. Det var fint och jag blev inspirerad gånger tusen ungefär. Hon är så klok och bra hon. Att människor i största allmänhet sedan väljer (eller oavsiktilgt gör det, vad vet jag) att missuppfatta saker är en annan potatis. Vi skiter i den och gottar oss i bra texter om feminism istället. Då mår man bättre. En stund kan man få göra så faktiskt.
   NU ska jag läsa två texter om traditioner till min svenskaprovning på måndag. Dumdumdumdum. I may die osv. Och sen sova. Sen sova. Ja.
 
(här är talet http://www.helgo.net/enar/politik/talibantalet.html)

random babel ÅH VÄNTA VAD OVANLIGT

   Läst på poeter.se när jag letade efter en "sportdikt" till min lillebror. "Lite om fotbollen ,denna mest manliga njutning, även om kvinnorna också har börjat \"leka med lädret\" " ;)))) fräscht.
 
"Jag vill att Sverige ska vara ett land där den som för tillfället står i värmande solsken ska se det som en fullkomlig självklarhet att hålla ett paraply över den syster eller bror som hamnat i hällande ösregn."

Citat från Håkan Juholts linjetal.

"Människan lever i allmänhet i samhällen o grupper. Vi tar hjälp av varandra när vi försörjer oss. Med ett ord kallas det solidaritet"
Citat från Helin Ibrahim Osman
 
   Alltså egentligen random citat jag hittade på fb som var fina osv eller jaja jag har väl blivit krejzy å ba POLITIIIIIIK fast egentligen vet jag inte SÅMYCKET. Ändå tillräckligt för att veta något. Typ. Jaja tror för övrigt jag gör någon konstig protest mot samhället genom att äta chips å dricka cola på en torsdag pga har hetsat så mycket över HÄLSOHEEETS i veckan. Man kan ju liksom inte bara sitta å dricka cola å äta chips på en vardag om man inte är lite knäpp, psssst då blir man tjock. Eller så är det inte någon undermedveten protest utan bara ett försök att leva kvar i jullovet som tog slut för en vecka sedan ÅH jullov where are thou? I vilket fall är det konstigt. Men gott. Så jag är glad. HEJSDÅ

gick överstyr med politiken

   Blir alltid ledsen när politiker backstabbar varandra över dumma saker. Men ba "ERT FOKUS ÄR SÅ FUCKED UP KAN NI SNÄLLA FÖRA FRAM ERA FRÅGOR OCH VISIONER OCH GÖRA NÅGOT VÄRT ISTÄLLET FÖR ATT KLANKA NER PÅ ERA *MOTSTÅNDARE* ÖVER OVÄRDA SAKER HERREGUD VÄX UPP FÖR FA AN". FAN kan någon vara lite ideologisk eller jag saknar det i ALLA POLITIKER I RIKSDAGEN ARMARGAD fattar inte socialdemokraterna att de har förlorat styret pga blev lata och glömde vad de stod för och nu bara velar runt mellan allt och ba "vänta hur står vi igen i frågan om skatt? Sänka/höja??". ALLTSÅ skoja min hjärna fungerar inte men seriöst blir ledsen ok jag upprepar nu bara Virtanens text men enda skillnaden mellan Virtanens/min text: jag gör det helt ologiskt osammanhängande utan meningsuppbyggnad eller svensk grammatik. P.S. tack virtis för du lärde mig ett nytt ord; patos. Det var kult och JA jag har helt gett upp uppbyggnaden i detta inlägg men ja det är väl som våra politiker och uppbyggnaden i deras politik. HErrå

HAHA blev visst massa politik OBS oavsiktligt men men

INLEDER FÖRRESTEN MED DETTA PGA SÅ VIKTIG TEXT; Palme och Lindh var inte rädda för patos som Virtanen skrev om politik och prickade precis i allt jag någonsin känt. Nej. Men typ. Älskar honom, så bra. Så bra text. SÅ VIKTIGT om politik. Åh.
 
   Glömmer ibland för millisekund att vi är ett land styrt av moderater. Sen kommer jag på att Reinfeldt med sitt puppyface men devilmind är statsminister. Och att Jan Björklund är utbildningsminister (WHOOP EDUCATION FOR THE RICH). Sen kommer jag ihåg den där gången han snapade åt Jimmie Åkesson när Jimmie ba "vi är så lika Jan vi tycker lika jag är så lycklig" och Jan ba "NEJ KLUMPA ALDRRRRRRIG IHOP MIG MED DIG". Sen kommer jag på att fucking hela riksdagen hatar SD inte bara Jan. Så han är inte ens speciell bara för att han har en hjärncell. Sen blir jag förvirrad igen.
 
   P.S. Att Filippa Reinfeldt tar upp politik-rant på instagram (INSTAGRAM!!!) och blandar dessa *hata sossar* inlägg med *såååå bra ONE DIRECTION* samt "DARIN vilken bra kille! FRIHETFRIHETFRIHET (har bild på darin)". OBS allt är seriöst. Hon missanvänder även bindestreck. Men men.
Åh blev ledsen nu när jag läste kommentarer på en bild hon la upp om att socialbidrag är dåligt och arbetsintresse ökar till 2013 och sjuka människor skriver om hur de inte får bli friska för de får avslag på bidrag. Hur en man och hans fru fått bränna alla sina besparingar för att betala fruns operationer och försök till tillfriskning samt får avslag på bidrag av någon som aldrig träffat dem. Hjärtat brister ju.
 
Som jag känner mig i samhället just nu:
 

även ang. värdigheten kvar sedan måndags

   Det enda jag har att hålla fast vid vad gäller värdighet i Svenska B:
Tack Jessica! Fantastiskt bra jobbat, trevligt skrivet och goda tips med mycket innehåll.
   Från min lärare. Om boktips (ASBRA boktips faktiskt, de flesta) jag skulle skriva men glömt och så hetsskrev jag de på 1.5 timmar innan julbalen med två timmars sömn i bagaget. Hade personalfest kvällen innan och var väl konstant bakis hela dagen inkl. när jag skrev boktipsen. Sov 12 timmar efter det. Men slog iallafall personligt rekord i alkohol-drickande på personalfesten. :) heheheh skoja bara. Nej seriöst. Men bra kämpat Jessica *klappar mig själv på axeln*

Hej.

   Mår bättre. Har fått ticks att tänka på taxikarl igen pga fick ännu en trowback men nu till nyår när han var fin osv. Samt att han är en douche och att jag aldrig träffar honom= aldrig blir mätt på honom. Ja bra logik min hjärna har, eller hur? Smart va? Klok? Vis? Duktig? Inte självdestruktiv? Samt blev överröst av knäpp info från gose vän men ja det kanske går att lösa. Mår bättre iallafall. Än i måndags liksom. DÅLIG DAG. Det var allt. PUZZszszzszz

panic at the disco

   Veckans undermedvetna (and I'll deny it if you tell) projekt kan väl kanske gå under namnet "bli kär i snygg-karl". Lyssnade lite på hans musik och kom en bit på vägen pga så söt samt throwback till när ett projekt som detta inte behövdes. Skoja det är inget riktigt projekt. Saknar skoggsis och borde väl sluta dricka alkohol eller nåt. Har haft en dålig dag och så pga diverse men hade lite highlight när jag träffade söta vänner som är söta och gör allt lite. gladare. Bu. Dålig dag att ha en dålig dag och så vidare orkar inte prata är trött borde sova ska upp om sju timmar men jaja shit same. HAHA å DÄR försvann all meningsuppbyggnad ever existed i denna text.
   Men vi kan låtsas att livet är gos jämt och inte slog mig med den mest seriösa identitetsskakningen idag. PEPPBILDER IS COMING (vsg i förhand)
 
 
(jag tycker att jag är rolig för att jag kallar ryan gosling för ryan GOSling så gosig)

 
 
 

Darcy

   HALLÅ! Kom på en grej; ledighet är inte bra för mig?? Inte längre än en helgs ledighet, det är perfekt och så mår jag bäst. Men mer än en veckas ledighet psykar med hela min hjärna mitt huvud mitt allt osv. Vet ej hur jag ska klara av studenten helt seriöst för jag kommer ju ca dö av understimulering men jaaa okkkkkk. Behöver my rutiner ju. Är mer tacksam än någonsin just nu att jag kommer ha jobb då i alla fall. Men ska fortsätta läsa min finaste bokis nu, BÖCKER ÄR FAN LIVET ÖÖÖÖÖÖH de är verkligen det. Fågeln som vrider upp världen nu alltså, skulle läst ut den för x antal veckor sedan men klantade mig lite osv. Nu är jag back on track dock. Å varje gång jag läser i den boken hamnar jag någon helt annanstans med allt. Det är skönt. Haruki Murakami är bra. Bäst. Hejs rå
 

**pepp talk**

   Har väl hamnat i en sån där grop igen när allt känns värdelöst inkl. jag själv. De varar oftast några minuter de där groparna, men ändå jobbiga. Sedan är faktumet att allting som har med kärlek att göra känns helt, totalt lönlöst en annan femma osv. Varför ens liksom? Är det värt? Alla är sämst ju. Utom gosisar som man älskar men de finns ju bara i kvinnor-format (skoja, Ryan Gosling finns ju, men är ej säker på om han är verklig eller fiction så). Är fortfarande i Rust and Bone-mode också. alltså. Och lyssnar på Justins gosstämma varje sekund jag får chans. Så det är fint. Har gosat lite med mormor å morfar men inte tillräckligt. Så det är också finelifint. Finaste.
 
   Ok är jag efterbliven om jag skriver ner söta saker människor sagt till mig nu för att muntra upp mig själv? Nej. Jag är i en grop faktiskt vem bryr sig ens.
 
1. Vän jag beundrar för att hon är så sig själv och bäst sa "men alltså du är ju typ den pangigaste pangbruden jag känner"
2. Två vänner talade om att jag utstålar någon slags snällhet så att ingen kan tycka illa om mig. För jag är snäll och söt. Då blev jag glad för snällhet är en egenskap jag lägger mycket värde i (!!!!).
3. Tjej jag träffade på krogen pga satt i samma sällskap sa att jag var den vackraste kvinnan hon någonsin sett samt bad om ursäkt för att hon stirrade på mig men hon blev förtrollad. Alltså detta helt seriöst. Tycker egentligen inte om att lägga värde i utseendekommentar men hon var så himla gos att jag gör medvetet undantag osv.
   Dessa är de senaste som har hänt för pyttetid sedan men man är så dålig på att ta komplimanger att man inte riktigt vågar suga åt sig dem utan glömmer dem istället. Work in progress.
 
(för övrigt boyz så kan ni ju inse att den bästaste kommentaren i världshistoren att ge en tjej för att få ligga ej är "du är så vacker". Bara sådär. Lägg ej allt värde i utseendet det är sämst)
 

p.s.

    Fick för övrigt redan på ikväll att en kille som är ett år äldre än mig och assnygg kommer ihåg mig från högstadiet (OBS KÄNDE INGA ÄLDRE PÅ DEN TIDEN HEHEH) för att jag var "snygg och hade stora bröst" (inte hans ord men mitt kännetecken, tydligen). Vet INTE vad jag känner över det, antagligen något dåligt. The end

ok

   Kollar på intervjuer med Rust and bones skådisarna väl. Marion och Matthias. Åhååhåh. Är hemkommen efter första krogenrundan med nya öpptettiden (3!) och blev, såklart, erbjuder sovplats av snyggkarlis men vad fan jag tänker ej sova på bäddsoffan igen vafän give me some bäz bara (som jag ej skulle få ikv så jag ba NO) men jaja är här nu är hemma hos mormor å morfi så funderar väl å ta brieost eller nåt det va rallt hejdå jag kanske är ltie full (pytte) (på riktigt, pytte).
 
 
VSG FÖR STEVE CARELL BÄSTA

En jävla massa prat

   Jag tycker om att vara själv. Ensam. Ensam är stark. Ensam är stark. Skönt att vara ensam, med sig själv och sina tankar. Inte bry sig om en massa annat eller tänka på en massa annat eller anstränga sig för en massa annat. Bara ta hand om sig själv. Så.
   Är fortfarande depp och hjärtmjuk efter Rust and bone. Den var ju så fin. Inte så depp men lite skör kanske. Bräcklig och så vidare. Har återupptäckt bon iver så himla mycket bättre nu, TACK BÄSTA FILMEN FÖR BÄST SOUNDTRACK :') Hade glömt hur bra Justin var, eller visste nog men lyssnade inte så mycket. När gud skapade Justin Vernon tänkte hen nog "nu ska ni få något riktigt fint, världen. Ett guldkorn, något alldeles fantastiskt och underbart. Inte för att ni förtjänar det, men för att ni behöver det. Kanske lite bägge. Varsågoda". Och vi ba TACKTACK :))). Ang. mitt inlägg om hälsohetsen nyss (typ i förrigår el. nåt) så måste bloggis förstå att jag alltid ragerar av mig på bloggis, när jag är som argast och måste få ut allt. Så den (praktiskt taget) enda gången jag är arg är när jag skriver arga inlägg. Sen går det över för jag fått ut allt. Så jag går inte runt och är arg. Trots vad min blogg kan visa. Dessutom diskuterade jag detta med hälsohets med mina gosisar och blev lycklig i hjärtat över att vi förstod varandra. Att vi förstår varandra. Att man kan förstå och förstås av någon eller några, typ.
 
 (visst är han fin!!!!! visst ser han fransk ut!!! Han är belgisk.)
 
    Hheheheh sen kom jag hem igår och blev sur igen över alla minimufare som ba "åh ska köpa ralph lauren har ju råd med det eftersom mami och papi är rika, det borde de få vara! eller hur? skit i folk som har det svårt jag vill faktiskt ha en klocka för 20 000 för det är status :)" när de samtidigt nästan aldrig förstår ett skit om politik för att de helt enkelt inte bryr sig. Inte för att de är osmarta på något sätt utan för att de växer upp med en politik som de inte ifrågasätter, eller blir omgivna med en politik de tar åt sig bara sådär utan eftertanke. Jaja. Det bästa var när min vän som jag trodde var en sån som inte bryr sig om politik, hon är världens finaste men jag har aldrig tänkte att hon tänker på sånt bara för att vi inte brukar prata om sånt. Men i alla fall sa hon att hon stod på en "sida" som var motsatsen till var hennes föräldrar stod politiskt för hon hade skapat sig en uppfattning om politiken och tyckte att Här står jag. Det var fint att hon tänkt efter för jag träffar typ aldrig människor som står på andra sidan mot sina föräldrar. Ja. Det där var en parantes om min vän, det jag egentligen skulle säga var följande: Jag sitter hos mormor å morfar och deppar över minimufare så går jag upp och ska borsta tänderna, rotar runt i en låda efter ny tandborste, tar upp en som ligger i ett litet platsfodral. Så tittar jag på den och ser att fodralet hålls ihop av en liten klisterlapp som är socialdemokraternas ros. Och på fodralet står det "borsta bort borgarna!". Och jag dog av humor över situationen samt lycka över mormor å morfar. Så himla söta gosiga fina bäst. Så himla glad att jag har dem. <3<33<3<3<3<33<<3<33<3<<3<3<33<3 kärlekshype. <33<3<3<3<33<3<3<3<3 Dessutom så har jag, efter Rust and bone, kommit fram till att moderaterna inte är ett så jävla stort problem i livet. Det finns mycket större och värre. Och när jag tänker så och sätter något slags perspektiv på det hela mår jag mindre dåligt över minimufare.
 
   Jamen hörni! Det var typ allt. Idag ska jag träffa min bästa skånegos Andrea å äta gott med henne + Loiz samt dricka gott och gosa järnet. PEPP!!!! PUSS LOVE LIFE HOPPAS NI OCKSÅ GÖR DET (obs inte ironiskt blev bara genuint aspepp).

De rouille et d'os // Rust and Bone

   Är verkligen sönder efter filmen igår. Tänker på den fortfarande, hela tiden, kanske för att jag just nu sitter och lyssnar på soundtracket alltså hahaah men ändå. Det betyder väl att den var bra. Marion och Matthias var ju fantastiska. Det bästa någonsin, trots att Matthias (Matthias Schoenaerts heter han tydligen, har aldrig sett honom förr men åh så bra han var) karaktär var en sån som jag hatar som sparkade på en hund och ruskade om sitt barn samt tyckte om att slåss (han fann mer rätt i slutet, tror jag, det var skönt).
 
   Den var så annorlunda från allt annat. Allt betydde något och den var inte så himla teatralisk som det kan bli när allting är en berg-och-dalbana utan allting bara var och rörde knivskarpt in i hjärtat. Inget kladd inget fel bara rakt in med ett helt rent skott.
 
Wash. Get Some I Follow Rivers The Wolves (Act I and II)

You're my river running high, run deep, run wild

   Alltså har blivit lite depp över världen efter att ha sett "Rust and bone" som tog tag om mitt hjärta, slet ut det, stampade på det i två timmar och sedan puffade upp det igen med Bon Iver – The Wolves (Act I and II). Men alltså jag var skakig och svag och ledsen och slut (på alla plan) hela kvällen igår efter den filmen. Fan vad den tog mitt hjärta. Men den var fantastiskt fin också och fransk och verklig, ovanlig.
   På en mindre vacker punkt så har jag också blivit depp efter "Lady Dahlmer"s #hälsohets-diskussion om att vi hetsar för att allas kroppar ska se ut på ett visst sätt istället för att uppmuntra att alla älskar sina kroppar. Det låter ju vettigt, eller hur? Men hela twitter har rageat loss med dumma inputs om att hon mår dåligt för att hon är tjock, nevermind att hon tränar och då håller kroppen i bra hälsoskick trots att den inte passar in på världens syn om bra snygghetsskick. Jag blev, som vanligt, arg på världen och på ALLA som skrev "ska börja träna, det är mitt nyårlöfte. Alltså inte för att bli smal utan för att bli snygg, ska sluta äta bröd också för det blir man tjock av" :) och jag ba SNÄLLA SKAFFA ANALYS HERREGUD BARA FÖR ATT SAMHÄLLET SÄGER ÅT DIG ATT DU MÅSTE VÄGA 40 KG PÅ 180 CM SÅ GÖR INTE DET DET RÄTT, BARA FÖR ATT SAMHÄLLET ÄR SÅ ATT KVINNOR HAR SÄMRE LÖN ÄN MÄN SÅ GÖR INTE DET ATT DET ÄR RÄTT BARA FÖR ATT SAMHÄLLET SÄGER NÅGOT SÅ MÅSTE INTE DU LEVA SÅ OM DU BARA TÄNKER EFTER!!!!!!!!!!!
   Är så slut i hjärtat av sånt här. Vet inte vad jag ska göra hur gör man hur förändrar man hur förbättrar man varför kan man inte rädda hela världen 
 

Deppilicious

   "Är det inte mer rasistiskt att ta bort dockan från kalle ankas jul än att ha kvar den?".
Nej. Nej det är det inte. FÖR ATT de inte tog bort den för att "det var en mörkhyad docka". De tog bort den för att den var en nidbild av en mörkhyad så som de "kläddes ut" för att kränkas förr. Hur mörkhyade spökades ut med svart färg i ansiktet och röd på läpparna för att överdriva deras utseende så man inte skulle störas av det så mycket som skratta åt det, så såg världen ut och så hanterade man rasism. Förstår någon ens vilken brutalt hemsk laddning det är i det? Och sen säger folk "men vadå jag tyckte dockan var asrolig ingen brydde sig ens om att den såg ut som den gjorde". JAHA men gud vad skönt att du har så skön humor var vänlig ta den någon annanstans, man kan skratta åt tusen olika saker och att då tvunget ha kvar just detta är så himla fånigt eftersom det ligger så mycket historia bakom just den här nidbilden från kalle ankas jul. Jag kan tänka mig att många inte reagerade på dockans utseende eller vad den stod för, absolut till 100 %, men det är inte poängen. Poängen är vad den, trots allt, stod för och poängen är att trots att många så gärna önskar att vi levde i ett samhälle där man kunde skämta om kvinnor i köket och - vad vet jag - invandrare (som så många tycker är hilarious att skojjsaaa om) eftersom det är så befängt att det skulle vara verklighet, så är det en faktisk verklighet. Det är inte en befängd version av ett alternativt universum. Det är vad vi lever i. Främlingsfientlighet och kvinnoförtryck och så himla mycket hemskt. Att då ta ställning till något så diskret laddat i dagens samhälle, t e x "höhöhö kvinnor är så ömtåliga bäst att de stannar i köket så de inte börjar grina hööhöhö" bidrar ändå till det här samhället. EFTERSOM det är vårt samhälle och ca 99% (skoja, men alltså.) av alla som skulle höra skämtet skulle svara "HÖHÖHÖ rooooligt" snarare än svara "det var ju en tråkig icke genusanalytisk, patriarkal syn du har på världen du vet att patriarkatet förstör allt för alla och avsaknad av analys likaså?". Ingen reflekterar. Ingen analyserar. Det gör mig så ledsen för det är det som skapar allt det konstiga, förutfattade och leder till en himlans massa hat från olika håll - oftast oprovocerat.
   Om jag fick göra en enda skillnad i världen skulle jag injicera alla med empati, medmänsklighet, analys, reflektion. De egenskaperna. För skillnaderna som skapas skapas av människor som inte kan tänka sig in i någon annans sits. Vi måste börja kunna det. Jag vet bara inte hur.

bam

   Publicerade lite utkast sådär baahhhh. Kände att det behövdes rensas men tycker inte om att kasta bort saker osv så fick publicera de istället. Konstig jag är ibland (när jag läser gamla inlägg) men jag är asbäst också. Så.
   Alltså. Bara så ni vet. Allt som har med Paris att göra är bäst, Paris är bäst. Så fantastiskt. Måste åka dit så fort jag skaffar pojkvän! Alltså ni vet att detta är mest på skämt. Man kan göra saker ensam, jag är väl ändå en av de som tror på det där med "köra ensam" ganska så stenhårt.
   Jag tror denna nya minihets är att 1. jag har fått för mig att det är aktuellt mellan mig och snyggis karlis igen. Vilket det inte är. Är aldrig, funkar inte, ska jag kära ner mig så borde det vara en ny "hade det hänt så hade det redan hänt" med snyggiskarlis, liksom. Jaja. Sedan 2. nytt år nya hetser med ny kraft. Ja. Jaja. Men vill ju så gärna gooosaaaa. Och har förvissa fått GOSA JÄRNET med livia och nikki under de senaste dagarna vilket är fantastiskt för det är som en helt ny nivå av avslappning i umgänge med andra. Alltså när man bara andas och inte bryr sig ett skit om något, som att vara själv fast med två gosisar så det blir lite gosigare helt enkelt. Asbra. Vill dock gärna ha en gos jag kan pussa på krama på hångla med ligga med vakna med kyssa på och så vidare.

sitcom tisdag halvt inlägg ha ha

   Alltså sitcom-tisdagar är bästa tisdagar. Suburgatory Cougar Town Happy Endings KAN DET BLI BÄTTRE I THINK NOT. Värsta med Cougar Town är att jag aldrig aldrigaldrig hinner läsa vad som är underrubriken på varje avsnitt, typ "Cougar Town - pay attention because the name actually makes sence today". Men vaskamangöra, ska fortsätta njuta av Suburgatory. Det ären bebis med idag. TAGGARÅ (alltså jag är bara pepp på livet just nu).

TORKA ALDRIG TÅRAR

"Jag vill i mitt liv få älska någon som älskar mig"
"Man får inte leva om sitt liv, det är det som är själva grejen"
"För naturligtvis kan man sakna något man aldrig haft, någon som man inte träffat eller något man aldrig fått lära känna"
"Och det var de som älskade mest, de av kärlek besatta, det var dem som frosten tog."

Utkast: Maj 13, 2012

100 år med Strindberg på SVT24 ÄR JUST NU ALLT DET VÄRDA I LIVET FÅNGAT I TVÅ TIMMAR. När Helena Bergström pratar om Strindberg, åh vad hon inte sviker min kärlek.
Alla blir så fina när de pratar om Strindberg (nästan, typ, ja) för de tänker så mycket. Åh människor som tänker hjärtahjärtahjärta typ. Thommy Berggren när han berättar om en dröm. ÅHÅHÅH.
Ok. När Juliette Binoche pratar om när hon gjorde fröken Julie. Blir. Så. Stolt.

Utkast: April 10, 2012

Det är sjukt hetsigt just nu. Jag vill mest sitta ute någonstans en hel dag, dricka kaffe och totalt medvetet och med flit ignorera allt. Ignorera. Aaaallt. Tills klockan fem då jag ska infinna mig på teater västmanland för genomdrag varje dag denna vecka. Ja. Juste. Livet vare ja.

Utkast: Mars 25, 2012

Cornelis musik är typ det mest värda någonsin. Vad konstigt. Att en person kan göra så mycket?! Jag tror "gåvan med ord" är den bästa gåvan någonsin. Svårare att briljera med, men desto vackrare när man kan. BÄST.

Hon dansar och blundar så nära intill, hon följer i dansen precis vart han vill.
Han för och hon följer så lätt som en vind, men säg varför rodnar Cecilia Lind?
Säg var det för det Fredrik Åkare sa: Du doftar så gott och du dansar så bra.
Din midja är smal och barmen är trind. Vad du är vacker, Cecilia Lind.
Men dansen tog slut och vart skulle dom gå? Dom bodde så nära varandra ändå.
Till slut kom dom fram till Cecilias grind. "Nu vill jag bli kysst" sa Cecilia Lind.

Jag är en slusk. Jag är ett svin. Jag gillar snusk, men du är fin.
Du dricker vin för njutningens skull, men jag gillar vin, för då blir jag full.
Såna som jag borde sättas i bur, eller hur?
Du gillar snyggt, men jag gillar skit. Ditt liv är tryggt, mitt hit och dit. Du kör omkring i dom sportiga bilarna med dom små damerna med dom fåniga profilerna.
Tänk, att få sova till långt fram på dan. Tamefan!
Jag är en lortgris, tji hygien. Vad har du gjort, du som är så ren? Du är förfinad och sofistikerad. Jag är förfallen och degenererad.
Tänk, om vi skulle ta och byta nån dag, du och jag?
Jag är en slashas, du är en sprätt. Jag är ett as, visst har du rätt.
Men när du är död, står jag ännu på benen och diktar en gravskrift att huggas i stenen.
Död utan orsak, liv utan skäl, utan själ.

 

Utkast: Feb. 12, 2012

Jag har aldrig blivit med ord, egentligen

This is my life - Andreas Kullberg

I am a sinner, I'm a sinner man and I do whatever I please
I am a lover, I'm a lover man, I've got the whole world down on it's knees
Could be anywhere, and I just don't care
This is my life and I got it
This is my life and I live it
This is my life, yeah I got it
This is my life

SMALA SUSSIE

   All this stuff is making me old. It's dangerous to live, I am told. This planet looks so cute but it's cold. I need someone as good, someone as true, someone as nice. I need someone like you. Hallelujah, my newfound lover.
   I couldn't go back and I couldn't go on, couldn't keep track and I needed someone. Hallelujah, my newfound lover. Love of my life.
   The moment you came into the room, all my flowers burst into bloom. We will meet again, but how soon? I need someone who's good, someone who's true, someone who's nice. I need someone like you. Hallelujah, my newfound lover.
   I couldn't feel love and I couldn't think straight, couldn't feel trust and I couldn't trust faith. Hallelujah, my newfound lover. I couldn't go back and I couldn't go on, couldn't keep track and I needed someone. Hallelujah, my newfound lover. I couldn't feel love and I couldn't think straight, couldn't feel trust and I couldn't trust faith. Hallelujah, my newfound lover. Love of my life.
   

Tack på förhand

   Har ju lite diverse kriser titt som tätt nu för tiden. Tiden. Åh. Den går så fort. Nehehehe men seriöst jag får panik det är 2013 nu, och inte för att det egentligen spelar någon roll men liksom en liten kanske det spelar eller något. NYTT ÅR NYA MÖJLIGHETER LET'S MAKE IT THE BEST ONE skoja. Men har bokat upp min vecka nu lite så det känns bra trots att jag verkligen. borde. plugga. buhuhuhuhu. Imorgon ska jag på bio och dricka gotte med mallzi, sedan jobbar jag torsdag och har teatermys med tjejerna, på fredag ska jag ut med louise och andrea (!!!!) och slutligen på lördag ska jag på födelsedagskalas hos cissi vilket ska bli läskigt. Hon är 22 och har gamla vänner osv osv och jag känner typ ingen där förutom madeleine och cassandra och det kan ju bli awkward. Så. Sedan lär jag antagligen eventuellt städa och plugga absolut hela söndagen. SÅ WEEK SET OCH SÅ. Löser sig. Livet löser sig. På något vänster. OM jag får MVG i matte C, om jag inte får det är det sorgligt på många plan.
 
   Vad som skulle lugna mig :) :
 
 
 
i min säng.

BRIE nagellack och BONES

   Vill ju sätta på min nya box med BONES SEASON 7!!!! Men om jag börjar kommer jag aldrig kunna sluta. VET NI vad som hände igår förresten:
   Nagellack WHAT UUUUP på tår OCH naglar. Synd att inte många fick se OBS pik mot att jag inte fick varken nyårskyss eller nyårsannat. Hehheeh skoja. Men visst vare fint!!! I love dat shit. Skoja jag har aldrig nagellack men det var kul så länge det varade.
   Alltså jag känner ju hur jag börjar återgå till min hetsiga skrift nu men vem bryr sig jag åt nyss massa brie. BRIE ÄR FAN BÄST i love u brie. Frågade mamma om vi hade brie hemma härom dagen och hon ba "nej men du får väl köpa det om du vill" så jag köper med mig brie hem idag och vad hittar jag i kylen? TVÅ brieostar som hon köpt till mig. Jag ba "ååååh neeeeej nu måste jag äta brie fan vad jobbigt och inte asGOTT". Så nu har jag ätit brie och är pepp. Det var allt. HEJS!
 
p.s. jag har min egensydda pyjamas på bilden, JA jag har madskills. d.s.
 
 

1 januari :-)

    Måste bara. Har aldrig tyckt att Cimon MED C Lundberg varit snygg pga har sett retuscherad ut enligt mig, har egentligen inte lagt ned varken tid eller tanke i detta men liksom bara så i förbifarten. Så idag hamnade jag på en av hans bilder på instagram. OKEJ VA har han varit så här snygg hela tiden förstår inte minster skiljetecken. Han såg mycket mer rough än vad jag mindes och ja, nu känner jag mig som ca världens töntigaste människa som skriver ett inlägg om en mans utseende men alltså wattafak yolo och så vidare jag får väl för lite action. Sitter å läser hans blogg nu dock för å få grepp om människan bakom. Så ni vet. HAPPY NEW YEAR FÖRRESTEN!!!!!
   Det är allt jag kommer nämna på den punkten. Bojkottar nyår lite i mitt hjärta. Men hade mitt livs bästa nyår i natt, så det var ju fint i alla fall. Fantastiskt jättesuperfint.
 
   Tillbaka till Cimon: “Skäms på er. Fy skäms på er, för att fortsätta skicka ut dom på en jakt istället för att aktivt få dom att förstå att det inte handlar om att hitta sig själv, utan att redan vid första tvivel förstå att det inte finns något att hitta, det är redan där. Fasen att gå igenom är det otillräckliga stöd ni ger ifrån er genom att skicka ut en ung människa på jakt, istället för att göra den man är och alltid varit accepterad.”. Från hans första föreläsning. Fint! Klok! BRA! Behövs fler sådana och som inte bara strävar efter att se ut som honom utan tänka åt det håller, för, utseendet är faktiskt inte allt. Upprepar saker som detta för mig själv, huvudsakligen, för att jag ska få in det djupare. Lika djupt i mig som alla normer nästlat sig in.
 
   MEN HÖRNI! Gott nytt år! Nu ska jag fortsätta gosa. OBS har fortfarande inte kommit fram till hur jag ska hantera detta med snyggkarl. Åh jag som älskar kontroll över allt annat. Eller ja. HAHA. 

RSS 2.0